Toprağın lezzeti mangalla buluştu
Eskişehir'de ateşe dayanaklı özel topraktan üretilen mangallar, etlerin sağlıklı pişmesi nedeniyle her geçen gün vatandaşların dikkatini çekiyor.
Yayınlanma :
12.01.2022 09:49
Güncelleme :
12.01.2022 09:57
Eskişehir'de yaşayan girişimci Ömer Eren, Türkiye'de sadece Mihalıççık ilçesinde bulunan özel toprağı kullanarak önce çömlekler üretti. Ardından üretilen çömlekleri paslanmaz krom ile birleştirerek mangal tasarladı. Duman ve yanmaya maruz kalmayan etlerin lezzetli pişmesi nedeniyle mangallar, kısa sürede vatandaşların dikkatini çekti.
Küçük bir atölyede ürettiği ürünleri Türkiye'nin her köşesine göndermeye başlayan Eren, özel toprağı duyurduğu için de mutlu olduğunu dile getirdi. Toprağın özel yapısından dolayı etin suyunu dışarıya vermeden yemekleri pişirmeyi sağladığını ifade eden Eren, "Toprak Mangal" adını verdiği ürünlerinin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.
"Toprak mangalın içerisinde et tamamen mühürleniyor"
Mangal hazırlarken kullanılan toprağın özellikleri hakkında konuşan girişimci Eren, "Bu toprağın en büyük özelliği et ve türevi yemeklerde farklı bir lezzet sunması. Toprak mangalın içerisinde et tamamen mühürleniyor, yani etin kendi suyunu bırakmasını engelliyor. En büyük özelliği bu ve lezzeti de bundan kaynaklı. Şu anda Türkiye'deki tek ana üreticisi de biziz. Diğer mangallarda yaşanan kömür kaynaklı is ve etin fazla ateşe maruz kalması durumunu yaşayanlar, şimdiye kadar bu ürünü neden duymadıklarını soruyorlar. Bu ürün her topraktan olmaz. Bu özel bir topraktır, her istediğiniz toprakla bunu yapamazsınız. Mihalıççık ilçesi Sorkun mahallesinde çıkar bu toprak. Benim de memleketim orası. Isıya ve ateşe dayanıklı bir topraktır. Diğer toprağı ateşe koyduğunuz zaman çatlama yapar ama bizim toprağımızda bu durum olmaz. Rabbimin vermiş olduğu bir nimet" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: