1. HAVUÇ ÇORBASI
Malzemeler;- 1 adet küçük patates
- 4 adet orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet defne yaprağı
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Su ya da tavuk suyu
Yapılışı: Patates ve havuç aynı boyutlarda doğranır. Tencereye yağ alınır ve içerisine patates, havuç, sarımsak, zencefil ve adaçayı alınarak kavrulur. Kapak kapatılarak kendi içlerinde yumuşamaları ve lezzetlerin birbirlerine geçmesi beklenir. Kapak açılır yumuşamaya başladıklarında kalan malzeme eklenerek pişmeye bırakılır. Piştiğinde içerisinden defne yaprağı çıkartılarak blenderdan geçirilir. Afiyet olsun.
2. KEREVİZ ÇORBASI
Malzemeler;- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı: Sebzeler aşağı yukarı aynı boyutlarda küp küp doğranır. Tencereye yağ alınır ve ısınınca içerisine soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. Ardından sebzeler ilave edilir. Hepsi bir arada yaklaşık 5 dakika kavrulur. Mercimekler eklenerek karıştırılır ve baharatlar ile birlikte su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
3. BAL KABAĞI ÇORBASI
Malzemeler;- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 100 ml krema
- 800 gr balkabağı
- Karabiber
- Tuz
- Tavuk ya da et suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Bal kabakları küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır ve sarımsak ve zeytinyağı tencerede kavurulur. Bal kabakları eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır. Balkabakları piştiği zaman altı kapatılarak blenderdan geçirilir. Krema yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun.
4. SEBZE ÇORBASI
Malzemeler;- 1 adet küçük kereviz
- 1 adet patates
- 1 dal pırasa
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı: Tencerede zeytinyağı ısıtılır, içerisine sarımsak eklenerek 2 dakika kavrulur. Sebzeler eşit boyutlarda doğranır, tencereye ilave edilerek yaklaşık 6-7 dakika kavrulur. Kavrulan sebzelere baharat ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Sebzelerin tamamı yumuşadığında blenderdan geçirilir. Ayrı bir kapta, yoğurt, yumurta sarısı ve un karıştırılarak çorbanın içerisine eklenir. Kaynatmadan 5 dakika pişirilir. Servis edilir. Afiyet olsun.
5. GÖCE ÇORBASI
Malzemeler;- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 litre tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı göce
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı: Göce ve su tencereye alınarak pişirilir. Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurt çırpılır. Göceler piştiğinde haşlanma suyundan tek tek 1’er kaşık alarak yoğurtlu karışım ile yavaş yavaş karıştırılır. Bütün karışım ocağa alınarak 5 dakika pişirilir. Tereyağı bir tavada eritilir, içerisine baharatlar eklenerek
çorba üzerine koyulur. Servis edilir. Afiyet olsun.
6. BROKOLİ ÇORBASI
Malzemeler;- 1 adet brokoli
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- Su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 250 ml süt
- Tuz
- Karabiber
- 2 diş sarımsak
Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır ve küp doğranan soğan kavrulur. Soğan renk almaya başlayınca brokoliler eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave ederek pişmeye bırakılır. Bir tavada tereyağı eritilir. İçerisine un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ve ezilmiş sarımsak eklenerek karıştırılır. 10 dakika pişirilir. Çorba piştiğinde blenderdan geçirilir ve içerisine hazırlanan sütlü sos eklenir, karıştırılır. Tabaklara alınarak servis edilir. Afiyet olsun.
7. PIRASA ÇORBASI
Malzemeler;- 4 adet pırasa, beyaz kısımları
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alır. Halka halka doğranan pırasa kavrulur. Ezilmiş sarımsak ilave edilir. Patates ve havuç küp küp doğranır. Sebzeler pırasanın yanına eklenerek kavrulur. Su ve baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır. Bir kapta çorbanın terbiyesi hazırlanır. Un, yumurta sarısı ve yoğurt çırpılır. Pişen çorba blenderdan geçirilerek içerisine yavaş yavaş terbiye eklenir. Servis edilir. Afiyet olsun.
8. KABAK ÇORBASI
Malzemeler;- 3 adet kabak
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Tavuk suyu
- 50 ml süt
- 1 adet patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Zeytinyağını tencereye alınır ve içerisinde soğanlar kavrulur. Kavrulan soğana sarımsaklar eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Patates ve kabaklar küp küp doğranarak tencereye ilave edilir, karıştırılır. Tavuk suyu ve baharatlar eklenir, pişirilir. Pişen çorba blenderdan geçirilir, süt eklenir. Afiyet olsun.
9. TARHANA ÇORBASI
Malzemeler;- 3 yemek kaşığı tarhana
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 adet domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır, sarımsaklar eklenerek kavrulur. Salça ilave edilir ve kokusu çıkana kadar karıştırılır. Domates rendelenir ve eklenir. Tarhana sıcak su içerisinde karıştırılarak açılır. Tencereye eklenir, sıcak su ilave edilerek karıştırılır. Tuz eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun.
10. SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler;- 3 yemek kaşığı mercimek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ kereviz
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı ıspanak
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Su
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı: Tencereye zeytinyağı alınır ve sarımsak ve soğan kavrulur. Sebzeler eşit büyüklüklerde doğranarak tencereye alınır. Mercimek eklenerek yaklaşık 5 dakika kavrulur. Su ve baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra blenderdan geçirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.