Hatay'da hemen her evde bayram için yapılan bol baharatlı kıyır kıyır lezzetteki susamlı leziz kurabiyeleri bayram öncesi kadınlar bir araya gelerek el birliğiyle tepsiler dolusu hazırlıyorlar. Özellikle yöre halkı ve her birimiz için depremden dolayı bayramın hüzünlü geçeceği muhakkak :( Yine de güçlü kadınlarımızın gelenekleri ellerinden geldiğince sürdüreceklerine gönülden inanıyorum...Servis: 35 adetHazırlama süresi: 30 dakikaPişirme süresi: 20 dakika
Hatay kömbesi için malzemeler:
200 ml’lik su bardağı ölçüsüyle:- Yarım bardak ılık süt
- 1 bardak toz şeker
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 150 gr tereyağı, oda ısısında
- 4,5 bardak sarı un
- 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
- 1 paket kabartma tozu, 10 gr
- 1 paket vanilya
- Yarım bardak kavrulmamış susam