Yapılan araştırmalara göre haftada iki kez patates kızartması tüketenlerde erken ölüm riski iki katına çıkıyor. Uzun yıllardır trans yağ ve kızartılan yiyeceklerin kanser oluşumunu tetiklediği biliniyordu. Bitkisel sıvı yağların aşırı ısıya maruz kalması ve bu ısıdaki yağda yapılan yemeklerin ölüm riskini tetiklediği bir kez daha kanıtlandı.
Patates kızartmasının 7’den 70’e herkes tarafından sevilen bir yemek olduğu biliniyor. Son yıllarda yapılan araştırmalar yüksek ısıdaki yağda kızaran patateslerin erken ölme riskini tetiklediği bir kez daha ortaya çıktı.
Amerika’daki bir araştırma sonucuna göre; haftada iki kez patates kızartması yiyenlerde erken ölüm riski iki katına çıkıyor. İkiden fazla tüketenlerde ise bu risk iki buçuk katına çıkıyor.
Kızartmaların riskli olmasının en büyük nedeni sağlığa zararlı olan bitkisel sıvı yağların yüksek ısıya maruz kalmasıdır.
Yorumlar
Kalan Karakter: