Ustasından hamsi pişirme tüyosu
DÜZCE (İHA) – Sofralarını balıkla donatmak isteyen vatandaşlara pişirme önerilerinde bulunan Düzce'de yıllardır balıkçılık yapan İbrahim Özer, hamsinin tam sezonu olduğunu belirterek, "Hamsi pişirirken tavası çok önemli" ifadelerini kullandı.
Yayınlanma :
19.02.2022 10:09
Güncelleme :
19.02.2022 10:15
Hamsinin kulağına kar suyu kaçması ve Gürcistan'dan Türkiye sularına tekrar gelmesi ile birlikte tezgahları süslemeye devam ediyor. Hamsinin tam sezonu olduğunu belirten balıkçı İbrahim Özer, hamsi nasıl pişirilmeli sorusuna da cevap verdi. Hamsinin bu dönemde en iyi ızgarası olduğunu fakat her çeşit yemek yapılabileceğini dile getiren Balıkçı İbrahim Özer, "Hamsi bu dönemde en iyisi ızgara da olur. Kış aylarında genelde. Ama halkımız tavada da isteyebiliyor. Hamsi az tuz, mısır unu, tavaya biraz az yağ atarak tavada pişirilebilir. Fırında buğlaması da çok iyi olur. Giresun usulü çevirdik yapılır. Çığırtma şeklinde de hamsi güzel olur. Sebzeli hamside yapılabilir. Kısacası hamsinin her şeyi yapılabiliyor. Her türlü yenilebilen bir balık çeşidi" ifadelerini kullandı.
"Bu balığın canı az"
Hamsinin canının az olduğunu, 4 dakikada pişebildiğini dile getiren Balıkçı Özer, "Hamsi tavaya tek tek sıralı bir şekilde dizilir. Herhangi bir ince ayrıntısı yok bunun. Tamamen el becerisi olması gerekiyor. Hamsilerin her biri aynı tarafa baktığı zaman tavaya dizdiğinizde yuvarlak şekle geliyor zaten. Hamsi 4 dakikada pişen bir balık. Ateş aşırı harlı olmaması lazım. Harlı olduğu zaman dışı yanar hamsinin. Bu balığın canı az. Ateşi orta seviyede olması gerekiyor. Hemen ve çabuk pişebilen bir balık. Hamsi pişirirken tavası çok önemli. Her tavada olmaz. Bol yağ atılmaması lazım. Kendi yağı vardır. Az mısır unu ile çok daha lezzetli olur. Kendi suyu ve kendi yağı kaybolmaması lazım" şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: