TÜRSAB üyelerinden Kastamonu mutfağına tam not
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın'ın başkanlığındaki heyet, UNESCO Gastronomi Yenilikçi Şehirler Ağına adaylık çalışmalarını sürdüren Kastamonu mutfağında incelemelerde bulundu.
Yayınlanma :
09.03.2022 11:17
Güncelleme :
09.03.2022 11:21
Kastamonu Valiliği himayesinde yürütülen 2022 Yılı Kastamonu Tanıtma Faaliyetleri, Gastronomi Eylem Planı kapsamında, KUZKA koordinasyonunda Kastamonu'ya gelen TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı üyeleri, şehrin yöresel lezzetlerini inceledi. İlk olarak Kastamonu'nun coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan çekme helvanın yapıldığı imalat haneyi ziyaret eden TÜRSAB heyeti, daha sonra Kastamonu Pastırması, Kastamonu Tiridi ve Kastamonu Banduması'nın yapılışına eşlik etti. Nasrullah Meydanı'nda kısa bir gezinti de gerçekleştiren heyet, Nasrullah Kadı Camisi'nin şadırvanından su içti.
"Kastamonu Pastırması, Türkiye'de Bir Numara"
Pastırma üreticisini ziyaret eden TÜRSAB heyeti başkanı, Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, aslen Kayserili olduğunu fakat Kastamonu'nun pastırmada Türkiye'de bir numara olduğunu söyledi. Başkan Kartın, "Kastamonu pastırmasının tadı çok güzel. Benim Kastamonu'ya ilk gelişim değil. Daha önce de gelmiştim. Türkiye çapında Kastamonu pastırmasına bir numara derler. Ben de buna katılırım. Kayseri'nin de tabii ki güzel pastırmaları var ama ben, Kastamonu'ya pastırma almaya gelirim" dedi.
"Kastamonu'yu kısa zamanda önce Türkiye, sonra dünya çapında tanınır kılacağız"
Kartın, "Kastamonu'ya gastronomi kültürünün turizme kazandırılması amacıyla gelmiş bulunuyoruz. Bütün illerimiz aslında her biri birbirinden kıymetli gastronomi şehirleridir. 81 ilimizin her birinde hem tarihi hem modern versiyonlu uygulamalarla birlikte turistlere satabileceğimiz birbirinden kıymetli değerler var. Kastamonu'muz doğal güzelliğinin yanında, doğasının insanlara sunduğu harika coğrafya ile gastronomi olarak gayet kapasiteli bir kent. Hedefimiz bu kenti kısa zamanda önce Türkiye, daha sonra da dünya çapında tanınır kılmaktır. Şehrimizle ilgili gördüğümüz eksiklikleri düzelteceğiz. İyi tarafları pazarlayacağız, dünyaya tanıtacağız. Kastamonu'nun Türkiye'nin diğer kentleri gibi, UNESCO Gastronomi Yenilikçi Şehirler Ağı'na da katılmasını isteriz ama TÜRSAB olarak biz, kendi grubumuzu kuruyoruz. Kendi Gastronomi Kentleri Ağımızı üreteceğiz. Bu ağ ile gastronomi konusunda kendi yatırımları olan kentlerle bir araya gelip pazarlamasını kolaylaştıracağız. Kısa zamanda iç pazarda, orta vadede dünya çapında popülerleşir ve bu işlerden hepimiz kazanırız. Kastamonu gastronomi konusunda Türkiye'nin bilinmeyen değerli incilerinden bir tanesidir. Eğer buraya gelmediyseniz veya buranın lezzetlerini tatmadıysanız büyük hata yapmışsınız. Burada hem sağlıklı hem sürdürülebilir bir turizm yapılıyor. Biz bunu dünyaya anlatacağız. Burayı görmeyen turistlerin de muhakkak görmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: