'Sinop mantısı' coğrafi işaret aldı
Sinop'ta yıllardır ziyaretçilerin tatmadan ayrılamadığı Sinop mantısı coğrafi işaret aldı.
Yayınlanma :
04.01.2022 11:05
Güncelleme :
04.01.2022 11:12
Bir santimetre kalınlığında açılan hamurla hazırlanan, yarısı cevizli, diğer yarısı sarımsaklı yoğurtla aynı tabakta servis edilen "Sinop mantısı"nın lezzeti tescillendi.
Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Girişimler sonucu Sinop'a özgü mantımız Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edilerek koruma altına alındı. Sinop mantısı lezzeti sayesinde Sinop ve Türkiye'de önemli bir yer edindi. Sinop denilince akla ilk gelen tabii ki de mantı oluyor. Biz Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Sinop'un bu değerli ürününü tescil ettirmek suretiyle koruma altına aldırdık. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: