Sibirya soğuklarında kat kat giyinenlere inat onlar tişörtle çalışıyor
Yaz aylarında fırın karşısında güçlükle çalışan fırıncılar, kış aylarında sıcakta çalışmanın avantajını yaşıyor.
Yayınlanma :
19.01.2022 16:21
Güncelleme :
19.01.2022 16:30
Ardahan'da dondurucu soğuklar etkili olmaya devam ediyor. Dışarıda soğuk havada çalışanlar zor anlar yaşarken, fırıncılar ise kış mevsiminde tişörtle çalışıyor. Yazın ateşle mücadele eden ekmek ve lavaş ustaları, soğuk havalarda tişörtle çalışmanın rahatlığını yaşıyor. Lavaş ustası Sezayi Kaya, kış mevsiminde dışarıdaki dondurucu soğuğu hissetmediklerini kaydetti. Pide yaptıkları fırında kış aylarında çalışmanın avantajını yaşadıklarını belirten Kaya, ''Şu anda dışarıda hava sıcaklığı eksi 20-25 derede arasında. Dondurucu soğuklar nedeniyle araçlar çalışmıyor, insanlar yürümekte güçlük çekiyor. Yani insanlar soğukla mücadele ediyor. Dışarıdaki dondurucu soğuğa rağmen bizde fırıncılar olarak içeride sıcağın altında çalışmanın avantajını yaşıyoruz. Kışın avantajını sıcak ortamda çalışarak yaşıyoruz'' dedi.
Salih Topçu ise, ''Fırıncılar sıcak ortamda ince kıyafetlerle çalışırken, bizler ise kat kat kıyafetler giyerek soğuktan korunmaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: