Şemdinli'de Ramazan çöreği mesaisi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki kadınlar, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi "tandır çöreği" için hazırlıklara başladı.
Yayınlanma :
01.04.2022 16:18
Güncelleme :
01.04.2022 16:21
Kadınlar tarafından özellikle Ramazan ayı ve bayramlarda pişirilen tandır çöreği, Hakkari'de vazgeçilmez lezzetler arasında yer alıyor. Yağla yoğrularak hazırlanan hamurun içine un helvası konulan çörekler, üzerilerine yumurta akı ile karıştırılmış susam serpilerek tandırda pişiriliyor. Kentin geleneksel lezzetleri arasında yer alan Şemdinli çöreği, 11 ayın sultanı Ramazan ayında da bolca tüketiliyor. Kadınların maharetli ellerinde hazırlanan hamur, bir süre bekletildikten sonra çörek olarak hazırlanıyor. Hazırlanan çörekler tandırda odun ateşinde pişirilip sofraları süslüyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: