Sarıgöl'de tarımda sirke kullanımı toplantısı yapıldı
Sarıgöl Üzüm Üreticileri Kooperatifi tarafından çalışmaları başlatılan 'Tarımda sirke kullanımı' konulu bir toplantı düzenlendi.
Yayınlanma :
27.11.2021 14:02
Güncelleme :
27.11.2021 14:27
Sarıgöl Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kooperatif Başkanı Yusuf Tüfekçi, Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Tuncay Yılmaz, bir sirke fabrikasının AR-GE yöneticisi Sabrettin Umdu, TARİŞ adına Ziraat Mühendisi Erdem Tektürk katıldı.
Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Kooperatif Başkanı Yusuf Tüfekçi, "Sirkenin üretimi ve sirke kullanılan bitkilerin kuraklığa karşı direncinin artması sebebiyle bağlarda sirke kullanımı konusu görüşüldü. Sirkenin toprak ve suyun PH'ının düşürülmesinde faydalı olduğu belirtildi. Toplantıların sürdürüleceği ve eldeki mevcut çalışmaların sonuçlarının değerlendirilerek ilmi raporlarla desteklenmesi konusunda çalışmanın sürdürüleceği belirtildi. Çalışmalara Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsünün de katkı sağlayacağı ifade edildi." dedi.
Toplantı sonrası katılımcılar birlikte Sarıgöl ve Çevresi Tarımsal Kalkındırma Kooperatifinin serasında incelemelerde bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: