Rota değiştiren lezzet mevsimi başladı
Türkiye'nin önemli kırmızı et üretiminin yapıldığı Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde "Oğlak Güveci" mevsimi başladı. İlçede üreticiler tarafından özenle yetiştirilen oğlaklar damak çatlatan lezzetle müşterilerin hizmetine sunuluyor. İster aile boyu, ister porsiyon olarak sunulan oğlak güveci büyük ilgi görüyor.
Yayınlanma :
29.03.2022 09:23
Güncelleme :
29.03.2022 09:27
Bigadiç'te yer alan kasap-et lokantası işletmecileri her yıl Mart sonunda başlayan "oğlak güveci" sezonuna başladı. İlçe genelindeki et lokantalarında özenle hazırlanan "oğlak güveçleri" Bigadiçlilerin yanı sıra yerli ve yabancı turistler tarafından da beğeniyle yeniliyor. Rota değiştiren lezzet olarak da bilinen "oğlak güveci"ni yemek için ilçeye Mart-Ağustos ayları boyunca ziyaretçi akını gerçekleşiyor.
"Altı ay sürer"
Bigadiç'de uzun yıllardır hem kasaplık hem de et lokantası işletmeciliği yapan Yasin Çankaya "oğlak güveci" yapımını anlattı. Çankaya Bigadiç'in meşhur "oğlak güveci" hakkında da bilgiler vererek, "Şu anda Bigadiç'te oğlak sezonu başlamıştır. Oğlak mevsimi her yılın Mart ayı sonunda başlar ve altı ay sürer. Bigadiç'te "oğlak güveci meşhurdur. Yerli, yabancı turistler ilçemize gelerek özellikle oğlak güvecini yerler ve memnun kalırlar" diye konuştu.
"İsteğe göre tarif"
Oğlak Güveci ustası Yasin Çankaya Türkiye genelinde meşhur olan yemeğin tarifini de vererek, "Oğlak güvecimiz özel olarak yapılan toprak güveçte olur. Güvece ilk önce domates ile yeşil biber konulur ve isteğe bağlı olarak da sarımsakla soğan da eklenebilir. Güvecin tabanı hazırlandıktan sonra oğlak etinin en lezzetli yeri olan ön koldan etler yerleştirilir. Güvecimiz hazırlandıktan sonra daha önceden ısıtılmış odun ateşinde 4-6 saat kadar pişer" dedi.
"Cumhurbaşkanımıza da ikram ettik"
Bigadiç'te et lokantası işletmecisi Yasin Çankaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da başbakanlık döneminde kendilerinden oğlak güveci yediğini ve çok beğendiğini söyledi. Çankaya, "Daha önceki yıllarda başbakanımız, şu anda Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan'a bu mekanda sucuk ve oğlak güveci ikramımız olmuştur. Kendisi bu ikramlarımızı çok beğendiğini bizlere söylemiştir" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: