Rektör aşçı önlüğünü giydi, yosun unundan hamsili pizza yaptı
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci GastroFish projesinin mutfak çekimleri kapsamında şef önlüğünü giyerek yosunlu undan elde edilen hamsili pizza yapımında aşçılara destek oldu.
Yayınlanma :
08.02.2022 17:33
Güncelleme :
08.02.2022 17:36
Yalova Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği, Dışişleri Bakanlığı ve Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Gastro-Balıklarda Dijital E-Öğrenmeyi Geliştirerek Gençliğin Güçlenmesini Artırma" projesi (GastroFish) kapsamındaki 'E-Öğrenme' modül çekimlerine Yalova Üniversitesi Aşçılık programının uygulama mutfağında başlandı.
Yenilikçi yaklaşımlarla su ürünlerinin gençlere tanıtılmasını amaçlayan projenin çekimleri, Rektör Cebeci'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Gastrofish projesinin dijital içerikleri hakkında gözlemlerde bulunan Cebeci, yosunlu un (spirulina) içerikli hamsili pizza yapımına da katkıda bulundu. Projede e-öğrenme modüllerinin üçüncü kısmını oluşturan derslerden kırlangıç balığı çorbası, spirulina (yosun) içerikli granyöz balığı burgeri ve spirulinalı undan elde edilen hamsili pizzanın pişirme öncesi, esnası ve sonrası teknikleri kayıt altına alındı.
GastroFish Projesi
Yalova Üniversitesi koordinatörlüğünde, Antalya'dan AKSAM (Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü) ve SUYMERBIR (Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği), İtalya'dan CEIPES, İspanya'dan DIDEAS ve Yunanistan'dan INNOPOLIS kurumlarının ortaklığı ile hazırlanan GastroFish projesi kapsamında hedeflenen fikri çıktılar için hazırlanan e-öğrenme modülleri, gençlerin balıkçılık ve gastro-mutfak sektörüne olan ilgilerini artırmayı, sağlıklı su ürünleri ve balık pişirme tekniklerini öğrenmelerini ve balıkçılık sektöründe yerel, bölgesel, ulusal ve uluslar arası düzeyde sosyal katılımlarını artırmayı amaçlıyor.
Projenin E-Öğrenme modül çekimleri Prof. Dr. Derya Güroy koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Betül Güroy (Araştırmacı), Öğr. Gör. Yasin Özaslan (Araştırmacı), Öğr. Gör. Mehmet Emin Tura (Gastronom-Araştırmacı), Öğr. Gör. İzzet Şahin (Araştırmacı-Teknisyen) ve Öğr. Gör. Enez Özkan Demirci (Gerçekleştirme Görevlisi-Tercüman) tarafından gerçekleştirildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: