Pide ustalarının zorlu Ramazan mesaisi sürüyor
Eskişehir'de fırıncılar, Ramazan ayında vatandaşa pide yetiştirebilmek için her gün 250 derecelik fırının karşısında çalışıyor.
Yayınlanma :
28.04.2022 10:49
Güncelleme :
28.04.2022 10:51
Ramazan ayında, sofraların vazgeçilmezi olan pideyi pişirmek için fırıncılar 250 derecenin karşısında çalışıyor. Vatandaşın yılda bir kez yiyebildiği bu geleneksel lezzet için iftar saatine kadar her gün çalışan fırıncılar hem hava sıcaklığından hem de fırının yaydığı yüksek ısıdan dolayı hayli zorlanıyor.
"Bayılma derecesine gelmiştim"
Geçmişte fırının yaydığı ısı ve ekmeklerin sıcak buharından dolayı oruçluyken bayılma derecesine geldiğine değinen fırıncı Hüseyin Topçu, "Ramazan'da pidenin ateşi birazcık yüksek oluyor. 250-300 derece gibi bir ateşle çalışıyoruz. Bir de hava sıcaklığı buna eklenince baya bir zorluk yaşıyoruz ama vatandaşa hizmet etmek için yılda bir kere de olsa bu zorluğu çekiyoruz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: