Örtü altı domates fideleri toprakla buluştu
Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde örtü altı domates fidesi dikimleri yapıldı.
Yayınlanma :
31.03.2022 09:25
Güncelleme :
31.03.2022 09:30
Engiz Mahallesi'nde 25 bin metrekarelik serada domates fideleri toprakla buluştu. Seranın 22 bin metrekarelik alanında dikimi yapılan domatesler 3 ay sonra hasat edilecek.
Serada incelemelerde bulunan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Galip Baykal, "19 Mayıs ilçemizde en büyük seralardan birindeyiz. Seramızda yeni sezon domates dikimleri gerçekleştirilmiş durumda. 19 Mayıs'ta bu anlamda serada üretim ve serada sebze üretimi son yıllarda hızlı bir gelişim göstermekte. Bu anlamda ilçemize önemli destekler verilmekte. Bakanlığımızın destekleriyle kurulan işletmeler artmakta" dedi.
İşletmenin Ziraat Mühendisi Serap Pişkin, "Burada yazın domates, kışın marul yetiştiriciliği yapıyoruz. Şu anda deneme amaçlı 3 dönümde gül yetiştiriciliği de yapmaktayız. 22 bin metrekare alanda 4 çeşit domates yetiştiriyoruz. Kırmızı, pembe, kokteyl ve salkım domates. Hasat, Haziranın sonunu bulur. Çünkü bu sene hava şartlarından dolayı dikimimiz biraz geç oldu. Geçen sene 14 Mart'tı, bu sene 15 gün gecikmeli oldu. Hasat Haziran sonunu bulur diye tahmin ediyoruz" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: