Dünyanın en ünlü fındık kreması Nutella’nın mucidi olarak tanınan İtalyan kimyager Francesco Rivella, 97 yaşında hayata veda etti. Rivella’nın 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yaşamını yitirdiği duyuruldu. İtalyan medyasında 'Nutella’nın babası' olarak anılan Rivella, efsanevi fındık kremasının geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı.
1952’de çalışmaya başladı
Francesco Rivella, Nutella’nın piyasaya sürülmesinden 12 yıl önce, 1952’de İtalyan çikolata ve şekerleme devi Ferrero’da çalışmaya başladı. Rivella, Torino’da bromatolojik kimya eğitimi almıştı.
Ferrero’nun 'kimya odasında' görev alan Rivella, markanın ikonik ürünlerini geliştiren ekibin başlıca üyelerinden biri haline geldi. Ham maddeleri analiz eden ve tat oranlarını dengelemek için karışımlar üzerinde deneyler yapan Rivella, Nutella’nın mükemmel formülüne ulaşılmasında büyük katkı sağladı.
Rivella'nın emeklilik sonrası
Francesco Rivella, emekli olduktan sonra meyve yetiştiriciliğine ve geleneksel bir İtalyan sporu olan pallapugnoyla ilgilendi. Rivella, üç oğlu, bir kızı ve yedi torununu geride bıraktı. Yakın çalışma arkadaşı Michele Ferrero da 14 Şubat 2015’te hayatını kaybetmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: