NEVÜ'de 'Tuz Pişirim Çalıştayı' yapıldı
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Renkler Seramik Sergisi'nin ardından, 'Tuz Pişirim Çalıştayı' başarıyla tamamlandı.
Yayınlanma :
24.05.2022 16:16
Güncelleme :
24.05.2022 16:21
Alternatif pişirim yöntemlerinden biri olan odun yakıtlı tuz fırınında pişirilen Renkler Grubu'na ait seramikler oldukça başarılı kül ve tuz sırları elde edilerek tamamlandı. Yaklaşık 12 saat boyunca odun atılarak derecenin yükseltildiği tuz fırını 1250 dereceye kadar ulaşarak, uzun soluklu bir pişirim yapıldı. Fırının 1 gün soğuması beklendikten sonra kapağına örülen tuğlalar açılarak, seramikler boşaltıldı. Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü ve ASEM Müdür Yardımcısı olan Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem önderliğinde ve Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Arş. Gör. Ferit Cihat Sertkaya'nın asistanlığında yürütülen çalıştay önemli deneyimlerle sonuçlandırıldı.
Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erden, ASEM Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe ve katılımcılar, 'Renkler Seramik Sergisi'nin' ve 'Tuz Pişirim Çalıştayı'nın' düzenlenmesinde vermiş oldukları desteklerinden dolayı ayrıca NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: