İl Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar, yıl boyunca sürdürülen denetimlerin, yılbaşı döneminde artan gıda ve alkol tüketimi dikkate alınarak daha kapsamlı hale getirildiğini söyledi.
Aralık ayı boyunca Muğla’nın 13 ilçesinde sahada görev yapan ekipler; gıda üretim tesisleri ile satış noktalarında denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde üretim alanlarında hijyen koşulları başta olmak üzere halk sağlığını tehdit edebilecek unsurlar incelendi. Satış yapan işletmelerde ise ürünlerin son tüketim tarihleri ve sağlıklı gıda tüketimi için gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığı kontrol edildi.

“13 ilçede 103 personelle sahadayız”
Denetim çalışmaları hakkında bilgi veren İl Müdürü Baydar, Muğla genelinde 13 ilçede 103 personelin görev yaptığını belirtti. Baydar, “Yaklaşan yılbaşı nedeniyle gıda denetimlerimiz ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de yoğun şekilde sürüyor. Halk sağlığını korumak amacıyla yıl boyunca devam eden denetimlerimizi yıl sonuna doğru daha da artırdık. Gerek gıda gerekse alkol tüketimiyle ilgili olarak vatandaşlarımızın sağlığını korumak için tüm ilçelerimizde kapsamlı bir denetim seferberliği yürütüyoruz” dedi.

Baydar, denetimlerin gıda güvenliğinin sağlanması ve vatandaşların güvenle tüketim yapabilmesi amacıyla kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: