Meyan Şerbeti Ramazan'ın vazgeçilmezi oldu
Kahramanmaraş'ta sıcak yaz günlerinin serinleten yöresel içeceği olan Meyan Şerbeti, Ramazan ayının da vazgeçilmezi oldu.
Yayınlanma :
16.04.2022 08:41
Güncelleme :
16.04.2022 08:45
Aroması ile alışkanlık yapan, sindirim sistemini koruduğu için sağlık dostu olarak bilinen Meyan Şerbeti satışa çıktı. Yapımı 4-5 saat arasında süren şerbetin, yerel deyimi ile "Ballanması" ise 5 saatin sonunda oluşuyor. Kahramanmaraş halkının severek tükettiği Meyan Şerbetinin iftar sonrası kullanması hazımsızlığa, sahurda kullanılması ise tok tutmaya yarıyor.
Meyan şerbetçisi Halil İbrahim Neşnat, "Meyanın faydası çok. Özellikle ramazan ayında taş düşürmeye, yorgunluğa ve halsizliğe çok faydası vardır. Her yıl olduğu gibi bu ramazan ayına geldik. Tamamen doğal, kendi özünden yaptığımız meyanları satışa sunduk. Taş düşürmeye, sindirim sistemini hızlandırmaya, yorgunluğa, halsizliğe iyi geliyor. Özellikle meyan şerbetini de poşetlere doldurduğumuz için hem daha rahat hem de çevre kirliliğini önlüyoruz. Şişe kullanmıyoruz. Meyan şerbetinin tam kıvamında olması için 5 saat en az durması gerekiyor" dedi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: