Kurban Bayram geldi . Kurban kesmek isteyenlerin evinde gerekli hazırlıklar yapıldı. Eskiden daha yorucu ve meşakkatli olan kurban kesme ve kurban etini saklama işleri artık çok daha kolay. Ancak kurban etini yanlış yöntemlerle saklamaya veya tüketmeye kalkarsanız et tüm özelliğini kaybedecektir...
Kurban Bayramı ibadetin yanı sıra dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir. İslam alemi için özel bir yere sahip olan Kurban Bayramı, zenginle fakir arasında adeta bir köprü görevi görür. Kurban Bayramı’nda kurban kesecekler hazırlıklara başladı.
Kurban eti söz konusu olduğunda akıllarda bazı sorular oluşur: Nasıl dinlendirilmeli, nasıl pişirilmeli, nasıl tüketilmeli gibi...
Kurban eti çok taze bir et olduğu için ve aynı gün kesildiği için kasaptan ya da marketten satın aldığınız dinlendirilmiş etlerden koku olarak daha yoğundur.
Kurban etinin yıkanması etteki bakteri miktarını artırır.
Kurban eti, kesilip parçalandıktan sonra 1 gece dinlendirilmeden hemen poşetlenirse yeşillenir.Kurban eti, kesildikten sonra 24 saat süre ile dinlendirilmeli ve 1 günün sonunda tüketilmelidir.
Kurban eti kıyması için en uygun zaman kesimin ertesi günüdür.Kesim sırasında hayvan gerildiği için eti de çok sert bir hâl almaktadır. Dinlendirilmeden tüketilmesi sindirim sorunlarına yol açar.
Yorumlar
Kalan Karakter: