Kar yağdı balık lezzetlendi
İstanbul'da aralıklarla etkili olan kar yağışı balığa yaradı özellikle hamsinin tadı daha da lezzetlendi. Rumeli Feneri'nde denize açılmaya hazırlanan balıkçılar, dün akşam etkili olan kar yağışından sonra balığın lezzetinin arttığını söyledi.
Yayınlanma :
22.12.2021 12:53
Güncelleme :
22.12.2021 13:00
İstanbul'da aralıklarla etkili olan kar yağışı, balıkçıların da yüzünü güldürdü. Sarıyer Rumeli Feneri'nde ağlarını toplayan balıkçılar denize açılmaya hazırlandı. Karın balığın tadını daha da lezzetlendirdiğini söyleyen Balıkçı Hasan Beşer, "Kar yağdığında balıkların tadında değişiklik tabi ki olur. Yağlanıyorlar, 'hamsinin kulağına kar suyu kaçacak' derler. Balık çelik gibi mermi gibi olur. Yani havaların soğumasıyla balıklar daha lezzetli oluyor" dedi.
Reis Tevrat Yar ise, "Havaların soğumasıyla balık özellikle hamsi daha lezzetli oluyor" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: