Nutellalı Türk kahvesi
Nutellalı Türk kahvesini genellikle çikolata tutkunları severek tüketir. Nutella'nın içerisinde yer alan şeker, Türk kahvesinin içeriğini tatlandırır.

Nutellalı Türk kahvesi için malzemeler:
- 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 1 tatlı kaşığı Nutella
- Bir fincan su
- Arzu edildiği kadar toz şeker
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri cezvenin içerisine ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye başlayın. Türk kahvesi köpük köpük olana kadar pişirmeye devam edin.
Gül aromalı Türk kahvesi
Güllü Türk kahvesi, klasik bir Osmanlı içeceğidir. Gül suyu, kahveye ferah bir aroma katar.

Gül aromalı Türk kahvesi için malzemeler:
- 2 tatlı kaşığı gül suyu
- Bir fincan su
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- Arzu edilirse 1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri cezvenin içerisine ekleyin. Kısık ateşte, kahve köpük köpük olana kadar pişirin.
Sütlü Türk kahvesi:
Sütlü Türk kahvesi, özel bir lezzettir. Türk geleneklerine göre bu kahve,ince belli çay bardağı ile servis edilir.

Sütlü Türk kahvesi için malzemeler:
- Bir fincan süt
- Yarım fincan su (sütün kesilmemesi için)
- 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- Arzu edildiği kadar toz şeker
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri cezvenin içerisine ekleyin. Süt kaynayana kadar kahveyi pişirin.
Vanilyalı Türk kahvesi
Eğer vanilyayı çok seviyorsanız bu kahve tam sizin damak tadınıza göre bir kahve olacaktır. Bunun için vanilya özütü bulmanız gerekmektedir. Vanilya özütünü büyük marketlerde bulabilirsiniz.

Vanilyalı Türk kahvesi için malzemeler:
- 1 damla vanilya özütü
- Bir fincan su
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- Arzu edildiği kadar toz şeker
Hazırlanışı:
Kısık ateşte karıştırmadan pişirin. Ancak sık sık kontrol ederseniz kahvenizin köpüğü kaybolmadan ocaktan alırsınız. Yanında çikolata ya da hurma ile servis edebilirsiniz.
Portakallı Türk kahvesi
Portakallı Türk kahvesi, yumuşak bir aromaya sahiptir. Portakal kabuğunun içerisinde Türk kahvesinin pişirilmesi, kahve keyfine lezzet katar.

Portakallı Türk kahvesi için malzemeler:
- 1 adet içi boşaltılmış portakal
- Bir fincan su
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- Arzu edildiği kadar toz şeker
Hazırlanışı:
İçi boşaltılmış portakal kabuğunun içerisine tüm malzemeleri ekleyin. Türk kahvesi, köpük köpük olana kadar pişirmeye devam edin.
Kahveyi Saklama Koşulları
Kahveyi çok fazla almak yerine sık sık ve azar azar almanız daha iyi olacaktır. Hem kahveniz tazeliğini korur hem de daha lezzetli kahveler tüketirsiniz. Ayrıca kahvenizi kapalı bir cam kavanozda saklarsanız tazeliğini uzun süre korursunuz. Işık almayan bir yerde saklamanız tazelik süresini uzatacaktır. Kahvenin taze kalmasını sağlayacak bir başka nokta da kavanozun içine küp şeker atmaktır. Eğer küp şeker atarsanız kahvenizin uzun süre dayandığını göreceksiniz.

Türk Kahvesinin Faydaları
Türk kahvesi birçok açıdan insan sağlığına faydalıdır. Araştırmalar gösteriyor ki günde bir fincan kahve içen insanlar içmeyenlere oranla daha fazla yağ yakmaktadırlar. Beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlayacağı için dikkatinizi toparlamanıza yardımcı olacaktır. Eğer iştahlı bir gününüzdeyseniz bir bardak Türk kahvesi içerek iştahınızı kontrol altına alabilirsiniz. Tatlı yeme ihtiyacınızın ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Diyetteyseniz eğer diyetinizi daha kolay kontrol etmenizi sağlar. Ancak eğer tansiyon ya da kalp hastasıysanız Türk kahvesi tüketiminde dikkatli olmalısınız. Doktorunuzun verdiği öneriler doğrultusunda tüketmelisiniz. Günlük kafein oranı dengeli olursa fayda sağladığı gibi fazla olursa da stresi tetikleyebilir. Eğer kalbinizde ritim bozukluğu ya da çarpıntı hissederseniz içmemelisiniz. Kahve içerken şeker oranını azaltırsanız kilo kontrolünüz için daha iyi olur. Sonuç olarak kahvenin günde 3 fincandan fazla tüketilmemesi gerekmektedir.
Yorumlar
Kalan Karakter: