Hataylı kasap 1 dakikada kağıt kebabı hazırlıyor
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehirler ağına layık görülen Hatay'da 1 dakikada kağıt kebabı hazırlayan kasap Süleyman Yurttaş, Türkiye'nin en hızlı kasabı olduğunu söyledi.
Yayınlanma :
26.12.2021 14:03
Güncelleme :
26.12.2021 14:09
İskenderun ilçesinde atadan kalma kasaplık mesleğini sürdüren Süleyman Yurttaş, 1 dakikada harcıyla beraber 1 kağıt kebabını hazırlıyor. Bıçak şovlarıyla hızlı bıçak kullanmakla ve hızlı zırh kullandığı için "Zırhların efendisi" lakabını kendisine taktıklarını belirten kasap Yurttaş, "Bütün malzemeler çiğ şeklinde olmak üzere 1 kağıt kebabını 1 dakikada yapıyoruz. Rekor elimizde. Hızımızın püf noktası, işlerimizin yoğunluğu, tezgahta sürekli aynı işi yapmamız bizi daha çok hızlandırıyor" dedi.
Öncelikli iddiasının ve önceliğinin lezzet olduğunu ifade eden Yurttaş, "Hatay gastronomisinin orijinal kağıt kebabını yapıyoruz. Kağıt kebabımızın içerisinde maydanoz, kapya biberi, toprağımızda yetişen Samandağ biberi, sarımsak ve baharat olarak tuz ve karabiber kullanmaktayız. Bazıları kimyon, yenibahar kullanıyor. Bizim iddiamız şudur ki etinden korkan kasap içerisine soğan ve diğer baharatları kullanır. Güzel bir etin hiçbir baharata ihtiyacı yoktur" diye konuştu.
Zırh kullanmanın püf noktasının önce kendine güvenden geçtiğini ifade eden Süleyman Yurttaş, şunları kaydetti:
"Yani bıçaktan korkmayacaksın, bıçak sizden korkacak. Biz çıraklarımızı ellerine bıçak aldığı zaman ilk vuruşlarında nasıl bir usta olabileceklerini tahmin edebiliyoruz. Kimilerinin eli bıçaklara yatkın oluyor, kimilerinin eli ise yatkın olmuyor. Yıllar boyu sürse de bazen olmuyor. İlk defa eline bıçak alan bir kişinin hareketi yaptığı zaman onun nasıl bir usta olacağını tahmin edebiliyoruz. Onları yanımızda tutuyoruz, diğerlerini de eğitmeye devam ediyoruz."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: