Türkiye'de tüketilen çayın diyabet üzerindeki önemli etkilerinin araştırıldığında önemli sonuçlar ortaya çıkıyor.
Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği'nin verilerine göre yaklaşık 1 milyon vatandaş üzerinde yapılan araştımaya göre her gün bir veya üç fincan arasında çay tüketen kişilerin diyabete yakalanma oranlarının %4 daha düşün olduğu tespit edilmiş.
dört bardaktan daha fazla tüketen kişilerde ise bu oran %17'ye kadar çıkabilmekte.
Yapılan açıklamaya göre çayda bulunan ve hücrelerin korunmasını sağlayan polifenol maddesi bulunuyor. Bu antioksidanlar vücutta bulunan hücreleri hasardan koruyor aynı zamanda iltihabı azaltıyor.
Hem yeşil hemde siyah çay için aynı değerleri veren araştımacılar çaya şeker atıldığı taktirde kişilerin bu çaydan yarar sağlayamayacaklarını dile getirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: