GELECEĞİNİZİ KİRLETMEYİN
Türkiye yılda 1.5 ton yağ tüketiyor. Her evden de 10 kiloya yakın kızarmış yağ çıkıyor. Kızartma yağları lavaboya değil, 'Alo Atık Hattı (444 28 45) 'na!
Yayınlanma :
21.04.2022 10:54
Güncelleme :
21.04.2022 10:54
Her ne kadar sağlıklı olmasa da Türk mutfağında kızartılmış yiyeceklerin ya da bu yolla yapılan yemeklerin hayli ağırlığı var. "Sağlıklı yaşıyorum" diyen beslenme uzmanları bile hiç değilse yılda birkaç kez patates, biber, patlıcan kızartmasıyla kaçamak yaptıklarını itiraf ediyorlar.
Bu durum halka indiğinde, haftada bir-ikiye çıkıyor kızartılarak yenen yemekler. Beslenme konusunda titiz hanımlar, ailesinin sağlığını riske atmak istemediği için kızartma yağını her defasında yeniliyor. Maddi külfetini kaldıramayacak olanlar da aynı yağı çok kez kullanmayı tercih ediyor. Söylemekte fayda var; her iki durum da oldukça sakıncalı…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: