Fırat Üniversitesi'nde aşçılık mutfağı açıldı
Fırat Üniversitesi'nde Aşçılık ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri için aşçılık mutfağı açıldı.
Yayınlanma :
25.05.2022 15:56
Güncelleme :
25.05.2022 16:00
İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenledikleri 21-28 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde üniversite evinde açılan mutfak, öğrencilerin el becerilerinin de gelişmesine öncülük edecek. Açılış programına Vali Ömer Toraman, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Taner Şengün katıldı. Açılan aşçılık mutfağı hakkında bilgi veren Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Taner Şengün, "Aşçılık programımız 2020-2021 yılından itibaren akademik olarak eğitim vermeye başlamıştır. Aşçılık birinci sınıfı yüzde yüz doluluk oranı ile 50 öğrenci, ikinci sınıfında ise yüzde yüz doluluk oranı ile 30 öğrenci eğitim görmektedir. Aşçılık bölümünde aralarında uzman, gastronomide güncel gelişmelere aktif akademisyenlerimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu programda başta Elazığ mutfağı olmak üzere yöresel mutfakları, dünya mutfakları ve pastane ürünlerini açılışını yağacağımız mutfakta öğrenmektedirler" dedi.
Programda daha sonra öğrenciler tarafından yapılan yemekler il protokolüne ikram edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: