Eskişehirli öğrenci 18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nden ödülle döndü
Eskişehir Yaşar Eğitim Kültür Vakfı Anadolu Teknik Mesleki Lisesi (ATML) öğrencisi Ümran Varel, 18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasınan birinci oldu.
Yayınlanma :
28.12.2021 14:53
Güncelleme :
28.12.2021 15:00
Yarışma Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Şefler Birliği (WACS) işbirliği ile düzenlendi. Eskişehir Yaşar Eğitim Kültür Vakfı Anadolu Teknik Mesleki Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Fatma Gül Sağlısal'ın öğrencisi olan Varel, programa Gül-izâr isimli yemeği katılarak 1'inciliği elde etti. Program hakkında bilgi veren Fatma Gül Sağlısalın, "Yarışmaya 51 ülkeden firmalar ile yerli ve yabancı yarışmacıların yanı sıra dünya çapında 150 jüri üyesi katılım sağladı. Yarışmacılardan 70 dakikada 3 kors (başlangıç, ana yemek, tatlı) olmak üzere sunum yapmaları istendi. Öğrencimiz, moleküler mutfak ve modern Türk mutfağının dokunuşlarıyla yazılan özgün reçeteler jürinin beğenisine sundu ve birincilik kupasını Eskişehir'e getirdi. Ödülden dolayı öğrencim Ümran Varel'i tebrik ediyorum. Eskişehirli aşçıların başarısı bizi gururlandırıyor" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: