Elazığ'da zorlu ışkın mesaisi sürüyor
Elazığ'ın Palu ilçesinde yaşayanlar vatandaşlar, ekşimsi tadıyla bölgede 'yayla muzu' olarak bilinen ışkın bitkisini toplamak için yüksek rakımlı dağlara tırmanıyor.
Yayınlanma :
12.05.2022 13:50
Güncelleme :
12.05.2022 13:54
Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki yüksek kesimlerde yetişen, kuzukulağıgiller familyasının ekşimsi tadıyla kiviyi andıran ve muz gibi soyularak yenildiği için 'yayla muzu' da denilen ışkının mesaisi sürüyor. Palu ilçesine bağlı Seraçor köyünün yüksek kesimlerinde bulunan ışkını toplamak isteyen vatandaşlar, zorlu bir yolculuğun ardından topladıkları ışkını evlerine götürerek tüketiyor.
Doğal olarak dağlarda yetişen ve evlerinin değişmez lezzeti olan ışkın aynı zamanda birçok vatandaşın geçim kaynağı da oluyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: