Düzceli kadınların Ramazan hazırlığı
DÜZCE (İHA) – Düzce'de güneşli havayı fırsat bilen kadınlar iftar ve sahur sofralarında tüketilmek üzere yufka ekmeği yapıyor.
Yayınlanma :
30.03.2022 09:35
Güncelleme :
30.03.2022 09:39
Konuralp Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, Ramazan ayı hazırlıklarına devam ediyor. Kadınların sabahın ilk ışıklarında başlayıp akşam saatlerine kadar süren zahmetli çalışması neticesinde yapılan yufkalar, iftar ve sahur sofralarına ayrı bir lezzet katıyor. Bir araya gelen kadınlar, özenle açtıkları yufkaları taş fırında pişiriyor. Kızları ve gelinleriyle Ramazan'a hazırlık yaptığını söyleyen 65 yaşındaki Kevser Duranoğlu, "Hava çok güzeldi. Bizde 'Ramazan yufkası' yapalım dedik. Ramazan için simit, yufka gibi kuru, el işi yiyecekler hazırlıyoruz. Bu yiyeceklerin yanı sıra makarna, mantı açıyoruz. Yufkaları da hem iftar hem de sahurda pilavla yemek için hazırlıyoruz. Yufka hazırlamak kolaydır, herkes yapabilir. Normalde su, tuz un ile yapılır ama Ramazan olduğu için içine yumurta ve süt de koyuyoruz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: