Dut hasadı başladı
Kahramanmaraş'ta yaz mevsiminin gelmesiyle hemen her evin bahçesinde bulunan dut ağaçları meyve vermeye başladı.
Yayınlanma :
25.05.2022 10:43
Güncelleme :
25.05.2022 10:45
Dut ağacı, şifa deposu ve doyurucu özelliğiyle bilinen dut meyvesi yaş, kuru ve pekmez olarak tüketiliyor.
Onikişubat ilçesi Mağralı Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde yetişen dut meyvesini kendi geliştirdiği yöntemle çırpan Cemal Bülbül, dutun hayır ağacı olduğunu gelip geçen herkesin yiyebileceğini söyledi. Bülbül, "Dut kuru ve yaş yenmesinin yanı sıra pekmezi de yapılıyor. İki güne bir ürün verir. Sağlığa da faydalıdır. Genellikle yol kenarlarına dikilirmiş ve gelen geçen yermiş. Burada da herkes serbestçe yiyebilir" dedi.
Ömer Yılmaz ise, "Çok şifalıdır, bura da yere dökülmemesi için çadır çekildi. Kentin her bölgesinde olur. Ayrıca kurt düşmeyen tek üründür" dedi.
Siyah ve beyaz olarak yetişen dut, kansızlığa, kalbe, kemik gelişimine, bağırsak güçlenmesine, ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalı olduğu biliniyor
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: