1. Çocuklar bayılacak: Sebzeli köfteli ve patates püresi tarifi

Malzemeler
Patates püresi için;
-
6 adet orta boy patates
-
1 su bardağı süt
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
Sebzeli köfte için;
-
400 g orta yağlı dana kıyma
-
1 adet küçük boy soğan
-
1 adet kırmızı biber
-
1 adet havuç
-
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
-
2 yemek kaşığı konserve bezelye
-
1 avuç kıyılmış maydanoz
-
1 yumurta
-
2 yemek kaşığı ekmek kırığı veya galeta unu
-
1 silme çay kaşığı karabiber
-
1 silme çay kaşığı kimyon
-
1 çay kaşığı tuz
-
Kızartmak için; Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sebzeli köfteli ve patates püresi nasıl yapılır?
1. Kabukları soyulmuş patateslerinizi tencere alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Ardından yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Patateslerinizin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin.
2. Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin. Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.
3. Soğanı rendeleyin, Kırmızı biber ve havucu iri iri doğrayıp rondoya alın ve birlikte veya ayrı ayrı minicik parçalara bölünene kadar çekin,
4. Derin bir kapta kıyma, soğan, maydanoz, yumurta, ekmek kırığı/galeta unu, karabiber, kimyon ve tuzu iyice özleşene kadar yoğurun,
5. Havuç, biber, mısır ve bezelyeyi ekleyip ezmeden yoğurun,
6. Karışımdan istediğiniz büyüklükte köfteler yapın,
7. Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırıp köfteleri arkalı önlü kızartın.
2. Her öğün yenilebilir: Ispanaklı muffin tarifi

Malzemeler
-
150 gr ıspanak
-
3 adet yumurta
-
3 yemek kaşığı dolusu kaşar peyniri rendesi
-
3 yemek kaşığı un
-
1 çay bardağı sıvıyağ
-
1 çay bardağı yoğurt
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
Süslemek için;
- Çiğ susam
Ispanaklı muffin nasıl yapılır?
1. Yıkadığınız ıspanakları küçük parçalar halinde doğrayın.
2. Doğradığınız ıspanakların üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırarak kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
3. Özenle hazırladığınız hamurunuzu muffin kalıplarına eşit olarak paylaştırın.
4. İsterseniz en üstüne çiğ susam ekleyerek çocuğunuzun sağlıklı yağ tohumlarından yemesini de sağlayabilirsiniz.
5. Muffinlerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirebilirsiniz.
Not: Bu tarif un oranı düşük olduğu için de oldukça sağlıklıdır.
3. Spagettiye hangi çocuk hayır diyebilir ki: Kabak spagetti tarifi

Malzemeler
-
500 gram kabak
-
1 paket spagetti makarna
-
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
-
1 çay kaşığı kadar tuz
Sosu İçin;
-
3 adet domates
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı kırmızı biber
Kabak spagetti nasıl yapılır?
1. Makarnayı paketin üzerinde belirtilen derecede haşlayın ve süzün.
2. Kabakları soyun ve tuz ekleyerek zeytinyağında soteleyin. İyice yumuşadığını düşündüğünüz kabakları servis tabağına alın.
3. Son olarak da tereyağında kızdırdığınız baharatlı domates sosunu makarnanın üzerine ekleyin.
4. Vitamin deposu: Brokoli çorbası tarifi

Malzemeler
-
350 gram brokoli
-
1 orta boy kuru soğan
-
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
-
2 kibrit kutusu zeytinyağı
-
1 adet patates
-
Yarım çay bardağı et suyu
Brokoli çorbası nasıl yapılır?
1. Bir tencereye küp şeklinde doğranmış soğanı ve zeytinyağını alın.
2. Kokusu çıkana kadar soğanı pişirin. Brokoli ve patatesi ilave edin. İyice karıştırın ve pişirmeye devam edin.
3. Et suyu ile birlikte üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. İçine peyniri de ilave edin ve blenderdan geçirin. Tadına bakın ve kıvamını damak zevkinize göre ayarlayın. Hemen servis edin. Afiyet olsun.
5. Rengi de tadı gibi güzel: Pancar cipsi tarifi

Malzemeler
-
1 adet pancar
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 çay kaşığı tuz
Dip Sos:
-
2 yemek kaşığı yoğurt
-
1 yemek kaşığı labne peyniri
-
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Pancar cipsi nasıl yapılır?
1. Pancarı soyup cips rendesi ile doğrayın. İyice kurulayın, yağ spreyi ile zeytin yağı serpiştirin.
2. Tuz ekleyip yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında pancarlar kuruyup kızarana kadar fırınlayın.
3. Yoğurt, labne peyniri ve pul biberi bir kasede karıştırın. Soğuyan pancar cipsleri ile servis edin.
6. Pizzaya hiçbir çocuk hayır diyemez: Karnabaharlı pizza tarifi

Malzemeler
Hamuru için;
-
1 kg karnabahar
-
2 adet yumurta
-
1 su bardağı kaşar peyniri
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
Sos için;
-
1,5 su bardağı domates püresi
-
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
-
1 tatlı kaşığı kekik
-
1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
-
1 su bardağı kaşar peyniri
-
1 adet domates
-
2 adet sivri biber
-
5 adet zeytin
Karnabahar pizza nasıl yapılır?
1. Karnabaharları güzelce yıkadıktan sonra rondodan geçirin.
2. Üzerine yumurta, baharatlar ve kaşar peyniri ekleyip yoğurun.
3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye serip, üzeri kızarana kadar 180 derecede pişirin. Bu arada domates sosunu zeytinyağı, kekik ve tuzla karıştırıp, birkaç dakika pişirin.
4. Üzeri kızaran karnabahar hamurunu fırından çıkarıp, domates sosu üstüne yayın.
5. Kaşar peyniri serpip, dilediğiniz şekilde süsleyip, fırına verin.
6. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarınca fırından kapatıp servis edin.
7. Görüntüsü mükemmel: Sebzeli omlet tarifi

Malzemeler
-
1 yumurta
-
1 küçük patates rendesi
-
1 kalın dilim Kaşar peyniri rendesi
-
1 tatlı kaşığı rondodan geçirilmiş kuru ekmek içi
-
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, nane
-
1 çay kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı
-
1 adet salatalık
-
1 adet havuç
Sebzeli omlet nasıl yapılır?
1. Patates rendeleyin ve suyu sıkın.
2. Kaşar rendesi yumurta ve diğer malzemeler ekleyip karıştırın.
3. Tavada erittiğiniz tereyağının üzerine döküp ve şekil verin.
4. Orta ateşte pişmeye yakın tersini çevirip biraz daha kızartın.
5. Fotoğraftaki gibi süsleyin.
8. Makarnaya vitamin kattık: Fırında sebzeli makarna tarifi

Malzemeler
Beşamel sos için:
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
1 yemek kaşığı un
-
1 adet yumurta
-
3 su bardağı süt
Makarnası için:
-
1 paket makarna
-
1 su bardağı bezelye
-
1 adet havuç
-
1 adet kırmızı biber
-
3 adet sosis
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
Fırında sebzeli makarna nasıl yapılır?
1. Makarnayı haşlayıp, süzün.
2. Havucu ve kırmızı biberi minik minik doğrayın.
3. Bezelyeyi ve küp küp kestiğiniz sosisleri ekleyip kavurmaya başlayın. Ardından baharatları ekleyip, kavurmaya devam edin.
4. Beşamel sos için, tereyağını eritip, içerisine un ekleyin. Unun rengi hafif değişene kadar kavurun. Sütü azar azar, karıştırarak ilave edin. Sos koyulaşınca ocaktan alın.
5. Fırın kabınızı hafif yağlayın. Üzerine önce makarna ardından sebzeleri ve beşamel sosu ekleyin. En üste kaşar peynirini ilave edip, fırınlayın. Kaşarlar hafif kızarınca fırından alıp, servis edebilirsiniz.
9. Tadı nefis: Mercimekli ve patlıcanlı burger

Malzemeler
-
2 kase çiğ, soyulmuş ve doğranmış patlıcan
-
2 kase çiğ yeşil mercimek
-
4 yemek kaşığı yulaf
-
2 diş sarımsak
-
3 yemek kaşığı buğday unu
-
1 adet iyice doğranmış kereviz sapı
-
3 yemek kaşığı mısır nişastası
-
Taze doğranmış 1 avuç maydanoz
-
1'er çay kaşığı karabiber ve tuz
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mercimekli ve patlıcanlı burger nasıl yapılır?
1. Yeşil mercimekleri en az 3 saat suda bekletin. Hazırlamadan bir gün önce ıslatabilirseniz çok daha iyi olur.
2. Bir tencere kaynar suya daha önce ıslattığınız yeşil mercimekleri ekleyin. En az 15 dakika pişmeye bırakın. İyice süzün ve çıkan sebze suyunu çorba yapmak veya noodle pişirmek için saklayın.
3. Soğanı, patlıcanı, sarımsağı ve kereviz sapını yağda, orta şiddette ateşte 10 dakika boyunca soteleyin.
4. Mercimekleri bir çatal yardımıyla ezin veya mutfak robotundan geçirin. İçine kızarmış sebze karışımını ekleyin. Bu karışımla burger köftelerinizi yapın.
5. Köfteleri geleneksel hamburger ekmeğinin içine koyarak veya yanında pilavla servis edin.
10. Çocuklar için besleyici: Ispanak köftesi tarifi

Malzemeler
-
500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
-
1 adet soğan (rendelenmiş)
-
1 su bardağı tuzsuz beyaz peynir
-
2 adet yumurta
-
3 yemek kaşığı un
-
2 yemek kaşığı sıvı yağ
-
1 çay kaşığı sarımsak tozu
-
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1,5 su bardağı ekmek kırıntısı
-
Yarım su bardağı su
Üzeri İçin:
-
1 su bardağı çırpılmış yoğurt
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
2 adet domates (rendelenmiş)
Ispanak köftesi nasıl yapılır?
1. Ispanakları ince ince doğrayın. Bir kasede, ince doğradığınız ıspanakları geriye kalan tüm malzemeyi de ekleyerek, tamamen karışana kadar yoğurun.
2. Karışan malzemeden cevizden büyük parçalar alıp, yassı yuvarlak şekle getirip buzdolabında dinlendirin.
3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis kasesine alıp çırpılmış yoğurt ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile pişirilmiş domates sosunu gezdirerek servis edin.
Yorumlar
Kalan Karakter: