Bulaşıkçılıktan patronluğa uzanan başarı hikayesi
BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Tatvan ilçesinde 16 yıldır pastane işiyle uğraşan ve kendi açtığı künefeci dükkânında kentin tek kadın künefe ustası olmayı başaran Gülşen Altılar, 4 kişiye de istihdam sağlıyor.
Yayınlanma :
08.03.2022 09:09
Güncelleme :
08.03.2022 09:12
Tatvan'da küçük yaştan beri pastane işiyle uğraşan Altılar, mesleğe bulaşıkçılıktan başladı. 16 yıl çeşitli pastanelerde çalışıp çıraklıktan ustalığa terfi ederek kendi iş yerini açmaya karar veren Atlılar, gelen her müşterisi ile özel olarak ilgilenerek her gün kendi elleriyle yaptığı künefeleri servis ediyor. Bu başarısıyla kadınlara örnek olan Gülşen Altılar, 4 kişiye de istihdam sağlıyor.
"Mesleğe bulaşıkçılıktan başladım"
Bir imalathanede bulaşıkçılık yaparak mesleğe atıldığını söyleyen işletme sahibi Gülşen Altılar, "4 aydan sonra çıraklığa, kalfalığa ve ustalığa geçtim. Tatlı, yaş pasta, imalatçılık ve Allah'ın izniyle künefeci dükkânımı açtım. Şu anda künefe yapıyoruz. Katmer çeşitlerimiz var. Kendi iş yerim emeğimle açtım. Tüm kadınlara tavsiye ediyorum" dedi.
Böyle bir mesleğin herkese nasip olmasını istediğini belirten Altılar, "Biz kadınlar kendimize güvendikten sonra yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Yeter ki kendimize güvenimiz olsun. İnşallah her zaman başımız dik emeklerimiz ile ayaklarımız üzerinde duracağız" ifadelerini kullandı.
Bir kadının azminin bir erkeğe göre gerçekten daha farklı olduğunu dile getiren Enes Tarlan ise "Buraya sürekli gelip gidiyoruz. Kadınlara da destek amaçlı geliyoruz. İşletme sahibi hanımefendinin de işi iyi ve yediğimiz künefelerin de hakkını vererek yapıyor. Bir kadının azmi bir erkeğe göre gerçekten daha farklıdır. Kadınlar daha güzel yerlere geleceklerine inancımız yüksek. Tatlısı gayet güzel ve el emeği gayet iyi. Bunda gerçekten bir emek var. Tek temennimiz umarım bütün kadınlarımız da ellerinden geleni yaparlar ve kendi iş yerlerinde açarlar" diye konuştu.
Kadın girişimcilerin başarılarını her zaman tebrik ettiğini vurgulayan Münir Aydemir de, "Gerçekten çevre il ve ilçelerden burayı tercih edenler var. Kadınlarımızın mutfaktaki başarısını tebrik ediyorum. Kendi iş yerlerinde ekip arkadaşları ile bu lezzeti insanlarımıza tattırdıkları için onlara teşekkür ediyorum. Kendi iş hayatlarında hepsine başarılar diliyorum. Biz de elimizden geldikçe ailece gelip oturarak bu güzel künefeyi yiyoruz. Herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: