Bigadiçli Şef adayları Osmanlı mutfağında hünerlerini sergiledi
Balıkesir Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 26-27 Mart tarihleri arasında düzenlenen "İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı" ulusal yarışmasında 4 gümüş madalya kazandı.
Yayınlanma :
28.03.2022 16:13
Güncelleme :
28.03.2022 16:18
Ulusal düzeyde düzenlenen yarışmada Türkiye'nin 43 ilinden 57 okul 4'er kişilik ekiplerle yarıştı. Liseliler Osmanlı Mutfağından yemekleri günümüz mutfak anlayışıyla harmanlayarak jürinin tadımına sundular. Bigadiç MTAL öğrencileri gerek Balıkesir gerek Osmanlı esintileri barındıran ısırgan otlu fava, iç pilavlı pazı sarması, keşkek eşliğinde güveçte kuzu incik, balkabaklı tahinli baklava ve şifa şerbeti içeren menülerini 3 saat içinde yetiştirip jürinin beğenisine sundu.
Öğretmenleri Tuğçe Ergün ve Salih Batın Topsakal yönetiminde Osmanlı mutfağını Balıkesir'in yerel ürünleri ve modern mutfakla birleştiren Bigadiç MTAL öğrencileri Emre Yılmaz, Beyza Gündüz, Emincan Çiğdem ve Duygu Acar'ın yemek ve sunumu büyük beğeni kazandı. Bigadiç ekibi
yarışmada ikinciliği kazanırken, 4 gümüş madalya ile Balıkesir'e döndü.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: