Beypazarı havuç lokumu coğrafi işaret aldı
Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'nın havuç lokumu, Beypazarı Ticaret Odası'nın başvuruda bulunduğu Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan (TÜRKPATENT) coğrafi işaret aldı.
Yayınlanma :
14.04.2022 16:29
Güncelleme :
14.04.2022 16:33
Havuç üretimi ile ünlü ilçenin Beypazarı kurusundan sonra coğrafi işaretli ikinci yöresel ürünü Beypazarı havuç lokumu oldu. Ürünün tanıtımı ve ayırt edici özellikleri, üretim metotları ve içerikleri hakkında detayları paylaşıldı.
Beypazarı havuç lokumu, haşlanarak püre haline getirilen havuçlarla üretilen meyveli bir lokumdur. Jel görüntüsü düşük, parlaklığı az, mat-turuncu renkte, pütürsüz yapıda, dışı Hindistan cevizi ile kaplı ve yaklaşık iki santimetrelik küp boyutundadır. Beypazarı ilçesi, tarih boyunca önemli bir havuç üretim merkezi olduğundan geçmişi eskiye dayanan havuç lokumunun ilçenin mutfak kültüründe önemli bir yeri bulunur. Bu sebeple Beypazarı havuç lokumunun coğrafi sınır ile ün bağı oluşmuştur. Üretimde geleneksel olarak coğrafi sınıfta yetişen ve hasat edilen havuçlar kullanılır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: