Bayram öncesi 'tatlı' mesai
Ramazan Bayramı'nda en fazla tüketilen yiyecek olan baklava için tatlıcılarda telaş başladı. Erzurum'da müşterilerine siparişleri yetiştirmek için güçlük çeken tatlıcılar ise çift vardiya usulüne göre çalışıyor.
Yayınlanma :
29.04.2022 09:50
Güncelleme :
29.04.2022 09:54
Erzurum'da Ramazan Bayramı öncesinde tatlıcılarda baklava mesaisi başladı. Tatlıcılar müşterilerine en taze baklavaları sunabilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen baklava siparişlerini yetiştirmek için tatlıcılar da personeller ise çift vardiya usulüne göre çalışıyor. Bayramda tepsi baklava siparişleri ise 3 bini bulmuş durumda. Öte yandan en fazla sipariş edilen çeşitlerin başında ise diyabet hastaları için özel üretilen ve sıfır şekerle yapılan mor baklava yer alıyor.
"Bayram mesaisinde siparişler 3 bin tepsiyi bulmuş durumda"
Ramazan Bayramı'nda siparişlere yetişmekte güçlük çektiklerini söyleyen baklava ustası Selami Atiş, "Ramazanın ilk gününden itibaren başladı yoğunluğumuz. Normal günlere göre Ramazanda dört katı iş yapıyoruz. Son hafta da çok yoğun oluyoruz. Günlük ortalama 250 tepsi baklava üretirken. Ramazanın son haftasında şehir içi, şehir dışı gönderilerimiz 3 bin tepsiyi buluyor. Son hafta gece gündüz vardiyalı bir şekilde çalışıyoruz" dedi.
"Mor baklaya rağbet çok"
Bayramda vatandaşların mor baklavaya daha çok ilgi gösterdiğini ifade eden Atiş, "Bütün Türkiye'ye yayıldı mor baklava, her tarafa yapılıyor. Ancak bizimkinin özelliği şerbetini şeker pancarından değil mor meyvelerden üretiyoruz. Bütün Türkiye'den talep çok özellikle Erzurum'da. Diğer baklavalar gibi yapılışı aynı ancak şerbeti mor meyvelerden üretildiği için biraz ekşi bir tadı oluyor. Sadece şeker hastaları değil normal insanlarda tüketiyor mor baklayı. Rağbet çok mor baklavaya, günlük 1 ton baklava yapılıyorsa bunun 200 kilosu mor baklava oluyor" şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: