Bayat kurutmalıklar zehir saçıyor
Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kurutmalıklar da stokçulardan nasibini aldı. Diyarbakır'da, yaz aylarında özenle hazırlanan ve kışın tüketilen kurutmalık patlıcan, biber, domates ve bamya gibi ürünlerde stokçulardan nasibini alıp fiyat artışı gösterdi.
Yayınlanma :
03.02.2022 11:22
Güncelleme :
03.02.2022 11:27
Diyarbakır'da, dükkanların önünü rengarenk süsleyip insanın iştahını kabartan kurutmalıklar da birçok ürün gibi stokçulardan nasibini alırken, Sur ilçesinde yıllardır kuru yemiş ve kurutmalık ürün satan Şükrü Günden, stoklanan kurutmalıkların belli bir süreden sonra bayatlayıp zehir saçtığını söyledi.
Stokçuların fiyat arttırmak için beklettikleri kurutmalıkların belli bir süreden sonra bayatlayıp zehir saçabileceğini öne süren Günden, "Kurutmalığı nemsiz yerde saklıyoruz, kurutmalık nemli olduğu zaman zaten yenmez. Bazı arkadaşlar kurutmayı stoklayıp depoya atıyorlar. Biz, bunu yapmıyoruz. Bizim en fazla tutacağımız 1 ay ya da 20 gündür. Kurutmalığın kullanma süresi 1 yıl. 1 yıldan sonra işe yaramaz, nem tutar. Bayatlayan kurutmalıklar zehir saçar. Kurutmalıkların saklama koşullarının iyi olması lazım. Stokçular yüzünden fiyat yüksekliği olmasın istemiyoruz" dedi.
"Kurutmalığı dışarıdan gelen misafirlerimiz alıyor"
İlçeye gelen turistlerin de sebze kurutmalıklarına büyük ilgi gösterdiğini belirten Günden, "Kurutmalığı en çok turistler alır bizden. Bu ürünlerden bağ başı bize 1-2 TL kalıyor. Diyarbakır halkı kurutmalıkları kendileri yaptıkları için almıyor. Kurutmalığı dışardan gelen misafirlerimiz alıyor" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: