Aydın'da Kestane Çalıştayı için geri sayım başladı
Türkiye'nin en fazla kestanesinin üretildiği Aydın'da, Aydın Ticaret Borsası öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Kestane Çalıştayı için geri sayım başladı.
Yayınlanma :
01.02.2022 13:54
Güncelleme :
01.02.2022 14:12
Kestane üretiminde Türkiye rekoltesinin yüzde 42'sini karşılayan Aydın'da düzenlenecek olan Kestane Çalıştayı için geri sayım başladı. 2013 yılında Aydın Ticaret Borsası tarafından coğrafi işaret tescili alınan kestanede yaşanan hastalıklar, sorunlar ve çözüm önerileri gibi konuların görüşüleceği çalıştay, 15 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek. Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda 10.00 - 17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan çalıştay 2 oturumda gerçekleştirilecek.
Çalıştayın ilk oturumunda kestanede gübreleme nasıl yapılmalıdır, kestane üreticiliğinde son 28 yıl ve geleceğe bir projeksiyon, önemli kestane zararları ve çözüm önerileri, kestane kanseri ile mücadele ve çözüm önerileri, kestane yetiştiriciliğinde mekanik hasat olanakları ve gelecekte tarım konuları ile ilgili sunumlar yapılacak.
Çalıştayın ikinci oturumunda ise kestane ile ilgili Ar-Ge çalışmaları, kestane yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gerekenler ve yaşanan sorunlar, kestaneyi un haline getirme çalışmaları, kestanenin sofralara yolculuğu, kestane üreticileri verilen desteklemeler ve kestanenin ticari değeri konularında sunumlar ve değerlendirmeler yapılacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: