Avcılar, tüfeklerinin bakımını işte böyle yapıyor
Av sezonun kapanmasının ardından büyük bir titizlikle silahlarının bakımını yapan Kütahyalı avcılar, yeni sezonun açılmasını bekliyor.
Yayınlanma :
11.04.2022 10:57
Güncelleme :
11.04.2022 11:00
Tavşanlı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Şahin, "6 Mart itibariyle tüm avlar kapandı. Avcılarımız av sezonu kapanması ile birlikte silahlarını tertemiz temizlerler, yağlarlar ve çoluk çocuklarının, Alzheimer hastalarının erişemeyeceği yere saklarlar. Sezon açılıncaya kadar da ellerine almazlar, sadece yaz sezonunda tarlalarında mahsullerini yaban hayvanlarından korumak amaçlı ses çıkartmak için tüfek atanlar olur. Bunun dışında kesinlikle av yapılmaz, bu konuda da dernek olarak duyarlıyız ve denetimlere de sık sık çıkıyoruz" dedi.
Silah bakım ve onarımı yapan İbrahim Kavlak, "Tüfekler üç ana parçadan oluşur. Her parçasını ayrı ayrı temizleriz. Parçaları her biri ayrı ayrı temizlenerek bakımı yapılır. Daha sonra saklama dolabına konulur" şeklinde konuştu.
Avcılardan İsa Gündüz ise, "Tüfeğimizin genel bakımı için İbrahim ustamıza getirdik. Yağlaması, genel temizliği ve iğnelerinde sıkıntı var mı baktırdık" diyerek yeni sezona hazırlandıklarını ifade etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: