Arı ürünlerinin üretim teknikleri anlatıldı
Adıyaman'da, "Sağlık İçin Arı Zehri" Projesi kapsamında arı ürünlerinin üretim teknikleri konulu eğitim gerçekleştirildi.
Yayınlanma :
07.12.2021 15:37
Güncelleme :
07.12.2021 15:54
Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce yürütülen, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen "Sağlık İçin Arı Zehri" Projesi kapsamında arı ürünlerinin üretim teknikleri anlatıldı.
Eğitime konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel katıldı. Yücel, eğitimde bal dışındaki diğer arı ürünleri arı zehri, polen, propolis, apilarnil (erkek arı larvası), perga (arı ekmeği) konularını anlattı. Altı saat süren eğitime arı yetiştiricileri katıldı.
Eğitimin açılışında konuşan Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürü Ali Türker Yener, TAGEM çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas ise, kendi müdürlükleri ile TAGEM'in ortak yürütülen bu projeleri ve arıcılığın ildeki durumuyla ilgili bilgi verdi.
TAGEM Bitki Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Suat Kaymak, Ar-Ge destek projeleriyle ilgili bu tür konuları desteklendiğini söyledi.
Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, arıcılık konusunda ciddi bir potansiyelin Adıyaman'da olmasının şans olduğunu, bu projenin önemli olduğunu söyleyerek, belediye olarak bu tür projelere destek verebileceklerini dile getirdi.
Enstitü Müdür Yardımcısı ve Proje Lideri Atilla Öztokmak, bu proje ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: