İtalya'daki Helikoptere Ne Oldu?

İçinde 4 Türk vatandaşının da olduğu Emilia-Romagna bölgeleri arasında bir helikopter radardan kayboldu. Havalandıktan yaklaşık 30 dakika sonra haber alınamayan helikopterde toplam 7 kişinin olduğu bilgisi verildi. Eczacıbaşı Holding kayıt helikopterde 4 Türk çalışanının olduğunu açıkladı.

 
İçinde 4 Türk vatandaşının da olduğu Emilia-Romagna bölgeleri arasında taşıma hizmeti veren bir helikopter radardan kayboldu. Havalandıktan yaklaşık 30 dakika sonra haber alınamayan helikopterde toplam 7 kişinin olduğu bilgisi verildi. Eczacıbaşı Holding kayıt helikopterde 4 Türk çalışanının olduğunu açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, "Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya'da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca'dan Treviso'ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir. İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Olayın duyulmasının ardından, başta Dışişleri Bakanlığımız ve İtalya'da görev yapan diplomatlarımız olmak üzere, İtalya'daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçilerek, Türkiye ve İtalya'daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir.
En kısa zamanda iyi haber almak dileği ve umuduyla kamuoyunun bilgilerine sunarız''denildi.

Öte yandan taşıma hizmeti yapan  helikopter firmasının yöneticisi Giuliano Gelin,  ANSA'ya yaptığı açıklamada helikopterlerin düşmediğini, buna yönelik bir sinyalin gelmediğini dile getirdi.

Yerel halkın verdiği bilgilere göre ise hava koşullarının iyi oldığı yönünde.

 

italya helikopter kaza eczacıbaşı tv48 gündem asayiş haber