Gölün dibi Meğer Ceset Yuvasıymış

ABD'deki Mead Gölü'nde bulunan insan iskelet kalıntıları gündeme bomba gibi düştü. Biri varilde biri de kuruyan gölün havasında bulunan iki cesedin bir dönem ülkenin suç yuvalarından biri olan ABD'nin Las Vegas kentindeki mafyalarla olan ilgisi New York Times'da yankılanmaya devam ediyor.

ABD Nevada eyaletindeki Mead Gölü'nde mega kuraklık nedeniyle bir damla bile su kalmadı. Kuruyan gölün dibinde ise bulunan iskelet kalıntılarının insana ait olduğu öğrenildi. Las Vegas polisi, insan kalıntılarının rapor edilmesi için ilgili yere çağrılmıştı.
 Geçtiğimiz haftalarda varil içinde başka bir cesedin daha bulunmasının üzerine olay çevrede yankı uyandırmaya başlamıştı. Mead Gölü'nde meydana gelen bu olay, göle yakın bir mesafede olan ve bir zamanlar mafyanın suç yuvası olan Las Vegas'ı akıllara getirmişti. New York TimesMead Gölü'nün mafya çeteleriyle ilişkisini irdeledi. Cesetlerden birinin Las Vegas mafyasının peşine düştüğü bir tatil beldesi yöneticisi olduğu düşünülüyor. Aynı zamanda insan kalıntılarından birinde bulunan bir ayrıntı, kurban hakkında daha çok bilgi verebilir. Nitekim birinde gümüş dolgulu bir çene kemiğinin olduğu tespit edildi. Uzmanlar, artan iklim krizi ve sıcaklık nedeniyle gölün kuruyacağını ve keşifler yapılma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ayrıca, gölde bulunan insan kalıntıları oldukça zorlayıcı. Gölün rezervuarı o kadar büyük ki cesetler çok uzun yıllar boyunca gölde dolaşarak paramparça olmuş. 
 Varilde bulunan ceset ise kürek sörfü yapan iki kız kardeş tarafından bulunmuştu. Kardeşler önce cesedin bölgeye özgü bir koyun iskeleti olduğunu düşünmüş ancak 
daha yakına gittiklerinde iskeletin çenesi ve dişlerini görüp dehşete kapıldılar.

Yetkililer araştırdıkça başka cesetler de bulacağını düşünüyor. Tüm dünyayı etkileyen küresel iklim krizi ABD'yi de vurmuş durumda. Özellikle Amerika'nın Batı kesiminde iklim krizi daha çok hissediliyor. Halkın artan su talebi bu durumu daha da perçilenmiş durumda. Suyun fazla kullanımı, kuraklığın mega boyutlara ulaşmasına neden oluyor.
 Bilim dünyası bölgedeki kuraklığı son 1200 yılın en büyük kuraklığı olara nitelendirdi. Aslında bu süreç yeni değil. Bölgedeki kuraklık seviyesi yaklaşık 20 yıldır alarm veriyor.

 

ceset lasvegas abd kuraklık tv48 haber gündem hayatıniçinden asayiş