2 ay sonra hamsi tezgahlarda yerini aldı
Zonguldak kar yağışının ardından 2 ay sonra hamsi tezgâhta yerini aldı.
Yayınlanma :
24.01.2022 14:30
Güncelleme :
24.01.2022 14:36
Zonguldak'a 1 Eylül'de sona eren av yasağının ardından balıkçılar bir türlü hamsi ve palamut 'tan nasibi alamamıştı. Birkaç gündür devam eden yoğun kar yağışının ardından dün gece saatlerinde denize açılan balıkçılar kasalarla hamsi yakaladı. Tezgahlara getirilen hamsi 30 TL'den satışa çıktı. Vatandaşlarda fiyatını biraz pahalı bulsa da hamsiye ilgi gösterdi.
Balıkçı Kemal Özçep, ''Havaların soğumasıyla birlikte balık toplanmaya başladı. Umarız 1 ay falan hamsicilik olacağını tahmin ediyoruz. Hamsi 30TL'den satılıyor. Bayadır zaten İstavrit var. Hamsinin biraz fiyatından pahalı olduğunu söylüyorlar ama canı çeken alıyor. İstanbul'da hamsi 50TL'den satılıyor. Bayadır hamsiye özlem vardı insanlar alıyorlar. Hamsinin 1,2 ay daha gideceğini düşünüyoruz. Ama yine İstavrit, Çinkeop, Levrek ve çiftlik balıkları olur. İnce hamsi zaten yasak. Bu hamsinin boyları kurtarıyor. Palamut bu saatten sonra yapmaz. Kasım ayından sonra biter. Palamut yaz balıkçılığı. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında olur'' dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: