İtalyan mutfağından;Tek başına gayet doyurucu olan lazanyanın yanına bol yeşillikli salata çok yakışıyor...Servis: 20*28 cm'lik fırın kabındaHazırlama süresi: 30 dakikaPişirme süresi: 30 + 30 dakikaMalzemeler:200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;Etli sosu için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
- 2 orta boy havuç, tavla zarı formunda doğranmış
- 2 kereviz sapı, ince doğranmış
- 3 diş sarımsak, ezilmiş
- 500 gr az yağlı dana kıyma
- 500 gr ev yapımı domates püresi
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 70 gr tereyağı, 3 yemek kaşığı
- 70 gr un, 3 yemek kaşığı
- 5 bardak süt
- 1/2 çay kaşığı muskat
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım bardak rendelenmiş parmesan veya İzmir tulum peyniri
- 15 adet lazanya yaprağı
- 250 gr rendelenmiş taze kaşar
- 2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz