Enflasyonla mücadele söylemlerine karşın Türkiye, gıda fiyatlarının en fazla arttığı ülkeler arasında zirvedeki yerini koruyor.Bu artıştan en çok etkilenen gruplardan biri de yaşam boyu süren çölyak hastalığıyla mücadele edenler...Bağırsaklarda ciddi tahribatlara yol açan ve sadece glütensiz beslenmeyle kontrol altına alınabilen çölyak hastalığı, hastaları her geçen gün daha da zorluyor.Zaten yüksek olan glütensiz ürün fiyatları, döviz kurundaki dalgalanmalarla birlikte daha da artarken; beyaz un yerine kullanılan ve Türkiye’de yeterince üretilemeyen karabuğday gibi alternatif ürünlerin kısıtlı bulunması da bu artışa katkı sağlıyor.Haber Merkezi
Sağlık
Yayınlanma: 16 Mayıs 2025 - 08:35
ÇÖLYAKLI AÇLIĞA MAHKUM! ÜRÜNLER ATEŞ PAHASI!
Türkiye’de yaklaşık 750 bin çölyak hastası, glütensiz ürünlerdeki fahiş fiyatlar nedeniyle temel gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor... Ömür boyu buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllardan uzak durmak zorunda olan hastalar, 400 gramlık bir makarnaya 172 lira, bir çubuk krakere ise 67,50 lira ödemek zorunda kalıyor.
Sağlık
16 Mayıs 2025 - 08:35
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir