Uzun Süre Etkisinden Çıkamayacağınız Hüzünlü Filmler

Çoğu zaman, bizi duygusal olarak en derinden etkileyen filmler, sinemanın tartışmasız zirvesi olan şeyi başaranlardır: insanlarla empati kurabilmeyi. Bunlar bizi o kadar derinden etkileyen hikayeler ki onları bir kereden fazla izleyemesek bile yıllarca hatırlarız. Derinden etkileyici anlatıları ile sizi kendi yaşanmış deneyiminizin ötesindeki karakterlere ve hikayelere bağlayacak olan filmleri sizler için derledik. İyi seyirler...

Goodbye Christopher Robin (2017)

IMDb: 7.1

Özet: Winnie the Pooh’un nasıl ortaya çıktığını anlatan film, dönemin sorunlarını ve Dünya Savaşı’nın bıraktığı ağır travmalar içinde savrulmuş aile ilişkilerini fantastik ve dramatik bir şekilde yansıtarak ele alıyor.

Oyuncular:  Domhnall Gleeson, Margot Robbie

Yönetmen: Simon Curtis

Yeni Baştan (2019) La Belle Époque

IMDb: 7.4

Özet: Kendisi ve çevresine tarafından hayal kırıklığına uğratılmış Victor, parlak bir girişimci olan Antoine'ın kendisine sunduğu bir projenin ardından hayatındaki sorunları daha net görecektir. Tiyatro sanatlarını ve tarihi yeniden inşayı birbiriyle harmanlayan bu şirket, müşterilerine geçmişi yeniden yaşıma şansı sunmaktadır. Victor bu şansını hayatının en unutulmaz haftasını yeniden yaşamayı seçerek değerlendirir ve 40 yıl önce büyük aşkıyla tanıştığı o haftaya geri döner.

Oyuncular: Daniel Auteuil, Guillaume Canet

Yönetmen: Nicolas Bedos

Kefaret (2007) Atonement

IMDb: 7.8

Özet: Ian McEwan'ın aynı isimli kitabından uyarlanan filmde, on üç yaşındaki Briony Tallis, ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie'nin gizli bir şekilde flörtleşmelerine tanık olur. Çocuk aklı ile gördüklerini yanlış yorumlaması üzerine yıllarca sürecek büyük bir trajedenin yaşanmasına neden olacaktır. O andan itibaren bir daha hiç düzelmeyecek kadar trajik bir şekilde kaderleri birbirlerine bağlanan bu üç insan da, hak etmedikleri bir kefaretin farklı şekillerde kurbanı olacaklardır.

Oyuncular: Keira Knightley, James McAvoy

Yönetmen: Joe Wright

Sen Şarkılarını Söyle (2013) Inside Llewyn Davis

MDbI: 7.4

Özet: 1960'ların başlarında Greenwich Village'da yetenekli halk müzisyeni Llewyn Davis, şarkı söyleyen partnerinin intiharının ardından para, ilişkiler ve belirsiz geleceği ile mücadele etmektedir.

Oyuncular: Oscar Isaac, Carey Mulligan

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2011) We Need to Talk About Kevin

IMDb: 7.5

Özet: Kevin, yaş gününden birkaç gün önce kabul edilemez bir hata yapınca annesi Eva, oğlunu gerçekten hiç sevip sevmediğini ve onun eylemlerinden sorumlu tutulup tutulamayacağını sorgulamaya başlar. Suçluluk hissetmekle kalmayıp, toplumun ona karşı tutumu da onu bu içsel hesaplaşmada zorlayacaktır.

Oyuncular: Tilda Swinton, John C. Reilly

Yönetmen: Lynne Ramsay

Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) The Boy in the Striped Pajamas

IMDb: 7.7

Özet: Ailesi Berlin'deki evlerinden Polonya'daki yeni ve tuhaf bir eve taşındığında, genç Bruno, herkesin çizgili pijama giydiği bir çitin diğer tarafında yaşayan Shmuel adlı bir çocukla arkadaş olur. Shmuel'in bir Yahudi mahkum olarak akıbetinden ve kendi Nazi babasının hapsedilmesinde oynadığı rolden habersiz olan Bruno, kampın duvarları içinde tehlikeli bir yolculuğa çıkar.

Oyuncular: Asa Butterfield, David Thewlis

Yönetmen: Mark Herman

Kabakçığın Hayatı (2016) Ma vie de Courgette

IMDb: 7.7

Özet: Küçük bir çocuk olan Courgette, annesini kaybettikten sonra, yaşıtı olan diğer yetimlerin bulunduğu bir yetimhaneye gönderilir. Burada güvenin ve hayatın anlamını öğrenmeye başlayacaktır.

Oyuncular: Gaspard Schlatter, Sixtine Murat

Yönetmen: Claude Barras

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019) Portrait de la jeune fille en feu

IMDb: 8.1

Özet: 18. yüzyılda izole bir adada Marianne adlı genç ressam, Heloise adlı bir kadının düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak bunu gizli bir biçimde yapması gerekmektedir. Marianne, gün boyu Heloise'i takip eder ve geceleri de resmini çizmeye çalışır. Bu süreç, ikili arasında beklenmedik bir ilişki doğurur. 

Oyuncular: Noémie Merlant, Adèle Haenel

Yönetmen: Céline Sciamma

Kış Uykusu (2014)

IMDb: 8.1

Özet: Emekli bir oyuncu olan Aydın, genç eşi Nihal ve son boşanmasının üstesinden gelmekte olan kız kardeşi Necla ile Orta Anadolu'da küçük bir otel sahibidir. Aydın'ın can sıkıntısı ile beraber eski anıları geri gelir ve Aydın'ı kaçmaya zorlar.

Oyuncular: Haluk Bilginer, Melisa Sözen

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father (2008)

IMDb: 8.5

Özet: 2001 yılında, tıp asistanı Andrew Bagby, kız arkadaşından ayrıldıktan kısa bir süre sonra öldürülür. Kısa bir süre sonra kız arkadaşı hamile olduğunu duyurduğunda, Andrew'un birçok yakın arkadaşından biri olan Kurt Kuenne, çocuğa hediye olarak bu filme başlar.

Oyuncular: Kurt Kuenne, Andrew Bagby

Yönetmen: Kurt Kuenne

Ateşböceklerinin Mezarı (1988) Grave of the Fireflies

IMDb: 8.5

Özet: Dünya Savaşı'nın son aylarında, 14 yaşındaki Seita ve kız kardeşi Setsuko, anneleri Japonya'nın Kobe kentinde bir hava saldırısı sırasında öldürülünce yetim kalırlar. Teyzeleriyle araları bozulduktan sonra terk edilmiş bir sığınağa taşınırlar. Hayatta kalan akrabaları ve acil durum erzakları tükenmeden Seita ve Setsuko hayatta kalmak için mücadele eder.

Oyuncular: J. Robert Spencer, Ayano Shiraishi

Yönetmen: Isao Takahata

film sinema Tiyatro