Taksim bombacısıyla ilgili yeni detaylar! "4 ay tekstil atölyesinde çalışmışlar" Diğer terörist her yerde aranıyor

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen kadın terörist dahil 46 kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Kadının erkek bir teröristle karı koca kılığında İstanbul'a geldiği, 4 ay kadar tekstil atölyesinde çalıştığı öğrenildi. Aynı zamanda teröriste patlayıcıyı veren kişi olan erkek terörist her yerde aranıyor.

Saldırının ardından bin 200 farklı güvenlik kamera görüntüsünden oluşan yüzlerce saatlik kayıtlar didik didik inceleyen Terörle Mücadele ve istihbarat birimleri, ilk olarak kadın teröristin saldırının ardından kaçmak için "müşteri" kılığında bindiği taksiyi buldu. Taksi sürücüsü ifadesinin alınması için gece saatlerinde İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirilirken, ticari taksi ise emniyet birimleri tarafından incelemeye alındı.

Beyoğlu'nu kana bulayan bombacıyla ilgili yeni detaylar! Kocası kılığındaki teröristle tekstil atölyesinde çalışmış

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu kadın teröristin, önce Esenler'de bir eve gittiği, buradan yanına bir miktar altın ve para aldıktan sonra Küçükçekmece'de başka bir adrese giriş yaptığı saptandı. Teröristin yaklaşık 4 ay önce beraberindeki örgüt üyesi B. adlı terörist ile 'karı-koca' kılığında İstanbul'a geldikleri öğrenildi.

İkilinin Suriye Kobani bölgesindeki PYD/YPG mensubu H. adlı bir örgüt yöneticisinin talimatıyla Esenler'de bir tekstil atölyesinde işe girdikleri öğrenildi. Burada 'uyuyan hücre' konumunda olan terörist, Ayn El-Arab (Kobani) bölgesinden aldıkları talimatla dün hususi bir otomobille Taksim'e gitti. Suriye'den birlikte Türkiye'ye geldikleri 'koca' kılığındaki B. adlı firari PKK/YPG üyesi terörist, hücre üyesi Ahlam Albashir'e yaklaşık 1 kilonun üzerindeki TNT tipi plastik patlayıcıyı saat 16.00 sıralarında vererek İstiklal Caddesi'ne gönderdi. Burada eylemin gerçekleştirileceği noktaya patlayıcı dolu paketi bırakan kadın terörist, olaydan sonra 'müşteri' kılığında bindiği ticari taksiyle önce Esenler'de kendilerine yardım ve yataklık eden ve 4 aydır yanlarında kalan ailenin evine girdi. Yaklaşık bir saat sonra evden bir miktar altın ve para alan terörist, Küçükçekmece'de bir eve saklandı.

Caddeye bombayı bırakan kadın terörist Ahlam Albashir ise sabah karşı Küçükçekmece'de saklandığı evde kıskıvrak yakalandı.

 

İstiklal Caddesi terör Beyoğlu İstanbul