KÖMÜRSÜZ MUĞLA İÇİN SOKAKTALAR

Geçtiğimiz günlerde Yatağan Termik Santralin kansere yol açtığı ile ilgili ekranlar karşısına çıkan Tayyibe Demirel, bugün de Muğla'da yapılan eylemde konuştu. Muğla'nın doğa felaketlerine dur diyen vatandaşlar Muğla'da kömüre hayır sloganı attı.

Geçtiğimiz günlerde Yatağan Termik Santralin kansere yol açtığı ile ilgili ekranlar karşısına çıkan Tayyibe Demirel, bugün de Muğla’da yapılan eylemde konuştu. Muğla’nın doğa felaketlerine dur diyen vatandaşlar Muğla’da kömüre hayır sloganı attı.

Vatandaşların hep bir ağızdan “Havama, suyuma, toprağıma dokunma sloganı” attığı görüldü. Mitingde konuşan Tayyibe Demirel, “Türkiye’nin en kirli termik santrali olan yatağan termik santrali yakacak fosil yakıtlarını burada yakmasınlar. İnsanlar kanserden ölüyor kimse sesimizi duymuyor” dedi.

“Muğla’nın her köşesinde ekolojik kıyım var.”

Mitingde konuşan bir vatandaş ise “Muğla’nın her ekolojik köşesinde kıyım var.  Biliyorsunuz şuanda gözlerini dikmişler ve  halktan alıp para babalarına tahsis etmeye çalışıyorlar. Hepimizin kullandığı alanları birkaç kişiye tahsis etmeye çalışıyorlar. Muğla’nın her köşesinde bir tarafta çimento fabrikası, bir tarafta Simpaş Milli Parka, bir tarafta Bargileye Tuzlası,  Akbelen, Turgut yani gerçekten saymayla bitmez. Datça, Fethiye koylar dolayısıyla hep beraber birlikte tepki vermek istedik. Bu tepkinin de daha sonra kalıcı olmasını istiyoruz. Her yıl tekrarlamayı umuyoruz.” Dedi.