IMDB SIRALAMASINA GÖRE EN İYİ 10 GERİLİM FİLMİ

Bu hafta sonu izlemek için bir korku filmi arıyorsanız... IMDB sıralamasında üst sıralarda yer alan 10 gerilim filminin özet ve detaylarını inceledik.

Inception (2010)

Christopher Nolan'ın yönetmenliğini yaptığı filmi bilim kurgu türünün bir örneğini oluşturur. Nolan, Inception'ı korku filmi olarak çekmeyi düşünmüş senaryoyu gördükten sonra soygun hikayesine çevirmeye karar vermiştir.

IMDB:8.8

 

Leon (1994)

Luc Besson'un yönetmenliğini yaptığı başrollerini Jean Reno, Gary Oldman ve Natalie Portman'ın oynadığı filmdir. Filmin sonunda çalan Sting'in Shape of My Heart şarkısı hafızalara kazınmıştır.

IMDB:8.6

 

Memento (2010)

Christopher Nolan'ın yönetmen koltuğuna oturtuğu Memento filminde bir adamın hafıza ile girdiği zorlu oyun içerisinde hayattan almak istediği tek şeyin peşine düşmesi anlatılır.

IMDB:8.5

 

Psycho (1960)

Bir diğer Hitchock filmi olan Psycho filmi sinema dünyası tarafından çok beğenilmiş ve dikkat çekmiş olsa da oscar alamıştır. Robert Bloch'un Sapık adlı romanından uyarlanan film akademi tarafından sevilmese de halk tarafından çok sevilmiştir.

IMDB:8.5

 

Rear Window (1954)

Gerilim sinemasının babası kabul edilen Hitchock'un yaptığı Rear Window filmi sinemanın baş yapıtlarından biri olarak kabul edilmektedir. Kadın erkek ilişkileri ve psikanaliz çerçevelerden yakalanabilecek film oldukça etkileyicidir.

IMDB:8.5

 

Se7en (1995)

Senaryosunu Andrew Kevin Walker tarafından yazılan yönetmenliğini David Fincher tarafından yapılan suç filmidir. En iyi kötü karakter dalında MTV film ödülünü kazanmıştır.

IMDB:8.6

 

The Departed (2006)

Martin Scorsese imzalı film 2007 yılında 4 dalda Oscar kazanmıştır. En iyi film oscarı, en iyi yönetmen oscarı, en iyi uyarlama senaryo oscarı, en iyi film kurgusu oscarı.

IMDB:8.5

 

The Prestige (2006)

Christopher Nolan filmi olan prestige filminin senaryosunu Jonathan Nolan yazmıştır. İki kardeşinin birlikte ürettikleri bu film sinema tarihine adını yazmayı başarmıştır. Film iki dalda Oscar'a aday gösterilmiştir.

IMDB:8.5

 

The Usual Suspects (1995)

Olağan Şüpheliler, Christopher McQuarrie'nin yazıp Bryan Singer'in yönettiği 1995 ABD yapımı neo-noir türü bir filmdir.

IMDB:8.6