Gurur pozuyla dünyanın kahramanı oldu

Emekli Orman Şefi Hikmet Kaya'nın çorak toprakların yeşile dönüşümünü belgelediği fotoğrafla verdiği gurur pozu, dünyanın önde gelen basın yayın organlarında haber oldu. Dünyaca ünlü sosyal medya fenomenlerinin de sayfalarına taşıdığı Hikmet Kaya'nın yeşille taçlandırdığı zaferi, milyonlarca etkileşim, yorum ve beğeni aldı. Çevreci sivil toplum örgütü Greenpeace ise Hikmet şefi "Ne inanılmaz bir insan" başlığıyla sayfasına taşıdı.

Sinop Boyabat'ta 4 bin hektarlık çorak alanı 800 bin kızılçam ağacının olduğu büyük bir ormana dönüştüren emekli orman şefi Hikmet Kaya'nın ünü ülke sınırlarını aştı. Yeşilin kitabını yazan Hikmet Şefin ormana dönüştürdüğü alanın önünde 41 yıl sonra verdiği gurur pozu dünya basınında geniş yer buldu. ABD, İngiliz, İspanyol ve Arap basını Hikmet şeften övgüyle bahsetti.

Sinop'un Boyabat İlçesinde 1978 yılında Orman İşletme Müdürlüğü'nde ağaçlandırma şefi olarak göreve başlayan Hikmet Kaya, Akyürek Köyünde hayvanların otlatıldığı çorak araziyi ağaçlandırmaya karar verdi. Çayır otu ve çalı dikeninden başka hiç bir şeyin bulunmadığı çıplak arazi, Hikmet şefin önderliğinde köylülerin desteğiyle 800 bin kızılçam ağacının olduğu büyük bir ormana dönüştü.

HİKMET ŞEF DÜNYA BASININDA

Köylüleri teşvik ederek ağaçlandırdığı alanı gözü gibi koruyan Hikmet Kaya'nın sahip çıktığı alan 41 yılda ormana dönüştü. Orman Genel Müdürlüğü'nden emekli olan Hikmet Kaya, yine boş durmayıp bu kez de yeşilin kitabını yazdı. Kitabındaki bir fotoğraf ise sosyal medyadaki "Orman Bölge Şefi" adlı sayfada paylaşıldı.

Akyörük Orman Sahası'nın fidan dikimi yapılmadan önceki çorak halinin olduğu fotoğrafla 41 yıl sonra aynı yerde öncesi ve sonrası pozu veren Hikmet Kaya'nın bu fotoğrafı sosyal medyada milyonlarca etkileşim aldı. SABAH'ın "Bu ormanın bir Hikmet'i var" başlığıyla haberleştirdiği paylaşım kısa sürede dünya basınında da yankı buldu. Hikmet Şefin gurur pozu, ABD, İngiliz, İspanyol ve Arap basınında haber oldu.

RT EN ESPANOL "KURAK ARAZİDE ORMAN YARATTI"

İspanyol televizyon kanalı RT en Español, Hikmet Kaya ile ilgili yaptığı haberinde" Bu uzman Türkiye'de kurak bir arazide orman yaratıyor. 1980-2005 yılları arasında orman araştırmacısı Hikmet Kaya, çok sayıda ağaç dikerek Türkiye'nin Boyabat kentinin kurak bir bölgesini yemyeşil bir ormana dönüştürdü" ifadelerine yer verdi. Çevreci sivil toplum örgütü Greenpeace ise Hikmet şefi "Ne inanılmaz bir insan" başlığıyla sayfasına taşıdı.

çevre doğa Sinop