Emeklilik döneminde burçları neler bekliyor?

Kimi emekliliği mutlulukla karşılarken kimileri bu kadar boş zamanla ne yapacağını bilemeyerek şaşkınlık yaşayabilir. Koçlar yeni bir kariyer, Boğalar kendilerini meşgul edecek bir hobi bulabilir. Aslanlar asla daha az parayla yetinemez, Başaklar boş vakti iple çeker, Oğlaklar birikimlerinin tadını çıkarır... Yazar Dinçer Güven açıkladı.

Koç (21 Mart-19 Nisan)
Yeni bir meşgale bulurlar

Bu insanların canlı ruhları meydan okumaktan vazgeçemez. Birçoğu emekli olduktan sonra rahatlamayı dört gözle beklese de bir hafta sonra eski ilgiyi canlandıracak yeni bir arayışa girecekler. Bu bir hobi olabilir hatta yeni bir kariyere bile yelken açabilirler. Her durumda Koç burçları emekli olduklarında yaşam standartlarının düşmesini istemeyecek ve kendilerine yeni bir meşgale bulacaklar.

 

Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)
Sebze meyve yetiştirebilirler

Özellikle yeterli bir emekli maaşı varsa emeklilik Boğalar tarafından büyük bir memnuniyetle kabul edilir. Fakat çok fazla boş zamanları olursa onları meşgul edecek bir maceraya atılmak isterler. Hayatları boyunca zevk aldıkları ve şimdi daha kapsamlı keşfedebilecekleri bir uğraş olabilir bu. Eğer kendilerine bir amaç bulamazlarsa tembelleşebilirler, bu da çabuk yaşlanmalarına neden olabilir. Sebze meyve yetiştirmek ruhlarına iyi gelecektir.

 

İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)
Boş vakitleri yoktur

Sürekli değişim İkizler için bir yaşam biçimi. Hayattaki en büyük korkuları da sıkılmak. Bu yüzden sürekli kendilerine uğraşacak bir iş bulabilirler. Onların boş vakitleri yoktur. Her anlarını bir aktiviteyle doldurabilirler. Bu sadece birkaç satır yazı yazmak veya başkalarıyla sohbet etmek olsa bile. Emeklilik düşüncesi onları yıldırmaz çünkü zaman bulduklarında peşinden koşmak istedikleri birçok ilgi alanları vardır. Muhtemelen hepsini birden yapacaklar!

 

Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)
Yeni bir yaşam ritmi

Emeklilik zamanı geldiğinde Yengeç burçları başka bir yerde yaşamayı düşünmeye başlarlar. Fakat bunu dikkatlice planlamaları gerekir. Küçük bir mülk satın almak isteyebilirler ancak ailelerine bağlı oldukları için herkesin gelip kalması için yeterince büyük bir ev bulmalılar. Emeklilikte yeni bir yaşam ritminin keyfini çıkarabilirler ama işsiz kalmayı kabul etmeleri biraz zordur. Yeni bir kariyer bulmak da isteyebilirler.

 

Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)
Standartlarını düşüremez

Boş zamanlarını farklı aktivitelerle doldurmayı seven Aslan burçları, her zaman kendilerinden memnun olmak ve etraftan da takdir görmek isterler. Emeklilik onlara yeni kapılar açacaktır. Zaten takip etmeleri ve geliştirmeleri gereken birçok ilgi alanları olacak. Bazı hobilerini büyük olasılıkla bir para kazanma yoluna dönüştürecekler çünkü emeklilik öncesi alışık oldukları yaşam standartlarını düşürmek istemeyecekler.

 

Başak (23 Ağustos-22 Eylül)
Fırsat olarak görürler

Başaklar emekliliği dört gözle beklerler çünkü bu dönemi hobilerini geliştirmek için bir fırsat olarak görürler. Doğal ve hevesli bahçıvanlar oldukları için de bu ilgi alanlarından biri mutlaka toprakla alakalıdır. Gelirdeki herhangi bir düşüşü soğukkanlılıkla karşılarlar hayatlarını maddi değerlere adamazlar. Yeni bir iş bulmak isterlerse çabalarında emsalsizdirler. İstekli ve çalışkan oldukları için bunu herkesten kolay yaparlar.

 

Terazi (23 Eylül-22 Ekim)
Eğlenceli aktiviteler

Emekliliğe yaklaşma fikri onları mutlu eder. Teoride, erken kalkmak veya çalışma hayatının küçük sorunlarıyla başa çıkmak zorunda kalmayacakları bu dönem onlara çekici gelir. Fakat bu zorunlu emeklilik, Terazi burçlarının hayal ettiğinden daha az tatmin edici olacaktır. Hatta bu boşluk hissi sonucu, kendilerini hızla yaşlanırken bulabilirler. Yeni ve eğlenceli aktiviteler bularak potansiyel alanlarını açığa çıkarılmalılar.

 

Akrep (23 Ekim-21 Kasım)
Doğru seçim yapmalılar

Muhtemelen emekliliğin getirdiği zorunlu değişime direnecekler, bu onların doğasında var. İnatçılık elbet yüzeye çıkacak. Dönüşümün kesinlikle hayati olduğunu düşündükleri zaman arayışa girecekler. Sonrasında yeni bir yaşam tarzına mutlu bir şekilde yerleşip yeni sorumlulukları kabul etmeye hazır hale gelebilirler. Elbette bu süreçte doğru nedenlerle seçim yapmaya özen göstermeliler.

 

Yay (22 Kasım-21 Aralık)
Seyahat zamanı geldi

Değişim veya buna duyulan ihtiyaç, Yay burcunda coşku uyandırır. Bu insanlar, sabit zodyak burçlarının çok yıkıcı bulabileceği koşullarla iyi başa çıkarlar. Yeni deneyimlere olan sevgileri o kadar güçlüdür ki bazen anlık can sıkıntısı nedeniyle kendilerini kışkırtabilirler. Emeklilik onlara heyecan verici olanaklar sunacak ve Yay burçları ellerindeki ekstra zamanı, fiziksel veya entelektüel seyahatler için kullanacaklar.

 

Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)
Hakkıyla kazanılmış anlar

Kariyerleri boyunca aldıkları ihtiyatlı tasarruf ve yatırım kararları, emeklilikte Oğlak burçlarının iyi bir yaşam standardına sahip olmasını sağlayacak. Hakkıyla kazanılmış boş zamanlarını, uğraşmayı dört gözle bekledikleri faaliyetlerle doldurmakta hiçbir sorun yaşamazlar. Aynı zamanda müzikle ve edebiyatla ilgili oldukları için boş zamanlarını bu alanlarda değerlendirebilirler.

 

Kova (22 Ocak-18 Şubat)
Gelirlerini artırmak isterler

Emeklilik olasılığı onları mutsuz edebilir ama buna izin vermemeliler. Yavaş yavaş yeni ilgi alanları inşa edebilirler. Çalışma hayatları sıkıcı veya fazla gelenekselse, zamanı geldiğinde özgünlüklerini ve yaratıcılıklarını tam olarak ifade edebilecekleri bir alana yönelebilirler. Zaten bunu dört gözle beklerler. Boş zamanlarında da çalışarak emeklilik gelirlerini desteklemek isteyebilirler.

 

Balık (19 Şubat-20 Mart)
Şaşkın ve endişeli olabilirler

Değişimle karşı karşıya kalan Balık burçları, kendilerini çok kolay şaşkın ve endişeli bir duruma getirebilirler. Uğraşsız kalınca hayal güçleri fazla çalışmaya başlar. Organizasyonel yetenekten yoksun olmaları, yeni durumla başa çıkmak için ne yapmaları gerektiğini açıkça görmelerini engelleyebilir. Boş zamanın çoraklığı onları şaşırtabilir. Saatlerini dolduracak bir hobi bulmaları veya yerel hayır işleriyle ilgilenmeleri onlara iyi gelebilir.

astroloji ASTROLOJİ Burçlar