CHP'DEN DEPREM VERGİSİ İÇİN TOPLANAN 75 MİLYAR TL NEREDE SORUSU ?

Düzcede meydana gelen 5,9'luk depremin ardından 'deprem vergisi olarak bilinen Özel İletişim vergisi CHP tarafından yeniden gündeme getirildi.

CHP’DEN DEPREM VERGİSİ İÇİN TOPLANAN 75 MİLYAR TL NEREDE SORUSU ?

Düzcede meydana gelen 5,9’luk depremin ardından ‘deprem vergisi olarak bilinen Özel İletişim vergisi CHP tarafından yeniden gündeme getirildi.

 

CHP’li Ayhan Barut, “Marmara’da 1999 yılında meydana gelen depremden sonra yaraları sarmak içim, etkin önlem almak için 75 milyar para toplandı. Bu 75 milyar nerede?” dedi.

TBMM Genel Genel Kurulu’nda, CHP Grubu’nun; “depreme karşı önlem alınması, deprem toplanma alanlarının tespiti, gerekli bölgelere toplantı alanları yapılması, eksikliklerin giderilmesi, depreme dayanıklığı bulunmayan binaların saptanması” için verdiği Meclis Araştırma Önergesi’ni gündeme getirdi.

CHP'nin önerisi üzerine konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, öneri üzerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“75 MİLYAR NEREDE?”

"Ne yazık ki ülkemiz yüzölçümünün yüzde 42'si birinci deprem kuşağı bölgesindedir. Bu gerçeğe rağmen yeterli ve etkin önlem alınmadığı için yıllar içerisinde meydana gelen depremlerde büyük acılar yaşadık, hâlen de yaşamaya devam ediyoruz.

 

Bu depremlerde yaşanan can ve mal kayıpları ülkemizin depreme hazır olmadığını çok acı bir biçimde göstermiştir.

 

Marmara’da 1999 yılında meydana gelen ve büyük can kaybı ve büyük yıkıma neden olan bu depremden sonra yaraları sarmak için, etkin önlem almak için çıkarılan, herkesin deprem vergisi olarak bildiği düzenleme kapsamında bugüne kadar 75 milyar para toplandı.

Ayhan Barut CHP 75 MİLYAR TL DEPREM ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ